Tech

LG 23MP65 – monitor de birou

LG 23MP65 – monitor de birou

În ultimii aproximativ 5 ani, în activitatea cotidiană am folosit doar laptop-uri şi m-am documentat, am testat şi am scris despre piaţa de portabile: laptop, tableta, ultrabook etc. Am cam pierdut noţiunea tehnologiilor de pe piaţa de desktop-uri.

Şi totuşi nu am renunţat la monitoare. Portabilele au ecrane de dimensiuni de până la 18 inch, rare sunt cazurile când “portabile” vin echipate cu display-uri mult mai mari şi atunci vorbim de alte categorii de produse. De multe ori, ecranul laptop-ului este prea mic pentru a ne permite să maximizăm potențialul de productivitate al echipamentului hardware sau poate dorim să lucrăm la dublu şi atunci apelăm la un al doilea monitor.

De-a lungul timpului, am recomandat multe combinaţii de tipul laptop + monitor. Mi se pare practic, eficient şi productiv. Se poate opta petru un laptop micuţ, dar cu o configuraţie hardware bună şi pentru un monitor de peste 20 de inch. Astfel, puteţi beneficia de un laptop uşor de cărat în călătorii, în vacanţă sau în funcţie de activitatea cotidiană, iar la birou îl puteţi conecta la monitor şi vă bucuraţi de o suprafaţă mai mare de lucru.

Cel mai recent monitor testat este LG 23MP65 (23 de inch / 58 de cm), un model perfect pentru activitatea de birou. L-am folosit conectat la un laptop ASUS N53, laptop multimedia de 15.6 inch. Ecranul de 23 de inch nu este foarte mare pentru a deranja, dar nici mic. Pot spune că este dimensiunea ideală pentru birou, pentru a lucra aproape de ecran. Tipul panelului este IPS şi beneficiază de unghiuri largi de vizibilitate. Rezoluţia este full HD – 1920 x 1080, o rezoluţie standardizată pentru 2014, poate prea mică pentru unii. Pentru cei interesaţi de alte detalii şi informaţii de marketing: timp de raspuns 5 ms, dimensiune punct 0.24795 mm, luminozitate 250 cd/mp, aspect 16:9.

Am utilizat monitorul în activitatea mea zilnică: office, documente, gaming, procesare foto, pe post de telvizor etc. Am fost mulţumit de modul în care a redat culorile şi imaginea.

Am apreciat faptul că vine cu o ramă foarte îngustă şi nu se vede prea mult negru în jurul ecranului. Vine cu un design simplu şi minimalist, dar elegant. Este subţire şi foarte uşor, cântărind doar 3 Kg cu tot cu suport.

 

Meniul monitorului este complex, dar intuitiv şi mi-a permis să-l calibrez după gustul meu. Butoanele sunt touch şi prea sensibile. De multe ori devine enervant să le activezi din greşeală, dar m-am obişnuit repede cu ele. Meniul OSD “On Screen Display” poate fi blocat. Ţineţi apăsat 5 secunde pe butonul de meniu şi scăpaţi de stresul de a nu atinge butoanele din greşeală. Se deblochează în acelaşi mod.

Legat de porturi, LG 23MP65 este echipat cu minim posibil: 1 port VGA, 1 pot HDMI, 1 port pentru căşti şi portul de alimentare. Iar în pachet vine cu un cablu VGA. Cam superficial la acest capitol.

Prea multe nu pot spune despre LG 23MP65. Nu are specificaţii notabile, nu se face remarcat prin ceva excepţional, dar este un “prieten” de nădejde la birou.

Plusuri pentru LG 23MP65:

– Design elegant, plăcut, ramă îngustă, profil slim;
– Culori plăcute, imagini redate bine;
– Uşor – 3Kg cu tot cu suport;
– Consum redus de energie
– Uşor de calibrat, configurat.

Minusuri pentru LG 23MP65:

– Profilurile standard din meniu nu sunt setate corespunzător. Recomand să vă setaţi monitorul după bunul plac;
– Unghiurile de vizibilitate pe verticală nu sunt foarte mari. Imaginea îşi pierde din calitate;
– Cablu VGA în pachet;
– Butoanele tactile sunt prea sensibile.