Tech

Microsoft Hotmail – editia 2012 cu multe plusuri

Microsoft Hotmail – editia 2012 cu multe plusuri

În februarie, anul acesta, am participat la o întâlnire Microsoft. S-a vorbit despre Windows Live, în special despre hotmail (actorul principal al evenimentului) şi skydrive.

Microsoft Hotmail este unul dintre puţinele servicii bune de e-mail gratuite şi face parte din suita de aplicaţii Windows Live. Acesta a fost pentru prima oară lansat în 1996. Prin 1998 mi-am făcut şi eu prima adresa de email. Nu a fost ceva special, dar abia atunci am intrat în contact cu internetul. Totul era cât se poate de primitiv. Nu pot spune că arata rău, dar sigur era loc de mult mai bine. Serviciul de atunci era lipsit de facilităţi. Dar după multe transformări şi mult timp, astăzi, după mai bine de 16 ani întâlnim un Hotmail schimbat, cu funcţii noi adaptate nevoii de comunicare şi nu numai.

În primul rând, serviciul are o interfaţă nouă şi modalităţi noi de păstrare a parolei, cu un grad de siguranţă ridicat. De asemenea, cei de la Microsoft au acordat prioritate şi pasionaţilor de comunicare, integrând: Facebook, Messenger şi Skype. Se pot sincroniza contactele din reţelele sociale, dar şi cele din alte conturi de mail cum ar fi Yahoo! Plus, Gmail şi AOL Mail. Sincronizarea contactelor, fişierelor şi calendarului se face şi se dacă aveţi un telefon cu Windows, iOS sau Android.

Hotmail colaborează cu SkyDrive pentru o partajare a fişierelor media mai uşoară. Se pot trimite sute de fotografii într-un singur mesaj deoarece acestea se încarcă automat în SkyDrive (serviciul cloud), iar fişierele Word, Power Point sau Excel se pot edita şi salva în browser, fără a fi nevoie instalarea Office-ului. Este posibilă şi editarea multiplă pentru proiectele în grup, de exemplu.

Videoclipurile pot fi vizionate direct în mesaje, fără a fi nevoie accesarea site-ului.

Noul Hotmail aduce şi instrumente care poate ajuta la curăţarea inboxului de fiecare dată când este necesar. Prin Microsoft SmartScreen, Hotmail blochează 98% din mesajele care intră în spam sau care vor să intre în spam, iar funcţia Parcurgere permite mutarea tuturor mesajelor de la un expeditor într-un fişier.

Organizarea este şi ea simplificată, diverse acţiuni se pot face fără a intra în mail-ul cu pricina.

Cei de la Microsoft pare că au făcut nişte îmbunătăţiri bune, mai ales sincronizarea cu conturile reţelelor sociale, oare o să apară peste noapte mai mulţi utilizatori ai serviciului? Mie îmi sună interesant modificările făcute, cred că o să îmi recuperez vechiul cont.

Va puteţi loga la hotmail cu acelaşi cont de la windows live, un mare avantaj.