Tech Audio

Microsoft lanseaza XBOX Music – serviciu de muzica online

Microsoft lanseaza XBOX Music – serviciu de muzica online

Microsoft va lansa pe 16 octombrie 2012 noul serviciu de muzică online – XBOX Music. Acesta va fi disponibil începând din aceeaşi zi, adică de mâine, pe consolele XBOX 360, iar din 26 octombrie şi pe dispozitivele cu Windows 8.

Posesorii de tablete, laptop-uri sau PC-uri vor putea asculta muzică gratuită pe XBOX Music, serviciul fiind finanţat din publicitate. Cei care doresc să scape de reclame, pot achita o taxă lunară de 9.99 dolari. Serviciul va fi gratuit şi nelimitat timp de 6 luni, apoi se va introduce probabil o limitare pe zi sau pe lună cu privire la numărul de melodii care pot fi ascultate.

Pentru cei care doresc să acceseze serviciul de pe consola Xbox 360 sau de pe telefoane mobile, costă 9.99 dolari pe lună. Dacă serviciul va fi activat în ziua lansării, primele 30 de zile sunt gratuite.

Microsoft vrea să dezvolte XBOX Music ca fiind o soluţie all-in-one şi încearcă astfel să atragă clienţii de pe iTunes, Amazon sau Spotify. Clienţii XBOX Music vor avea opţiunea să cumpere melodii şi albume, ascultarea de conţinut achiziţionat eliminând componenta de publicitate a serviciului. Piesele au preţuri între 99 de cenţi şi 1.29 dolari. XBOX Music oferă acces la peste 18 milioane de melodii în SUA şi la peste 30 de milioane de piese la nivel global. Probabil că serviciul se va extinde în viitorul apropiat.

Va fi disponibil şi printr-o aplicaţie pe noile smartphone-uri cu sistemul de operare Microsoft Windows Phone 8, aşteptate pe piaţă în luna noiembrie. Anul viitor vor fi lansate şi aplicaţii pentru Apple iOS şi Google Android.

Setările contului XBOX Music sunt legate de contul Microsoft şi puteţi avea acces la ele indiferent dacă vă logaţi de pe telefon, tabletă, laptop sau consola XBOX 360. Asta înseamnă că puteţi asculta o jumătate de piesă pe un gadget compatibil, puneţi pauză şi continuaţi pe altul, dar doar după ce vă logaţi. Nu puteţi utiliza XBOX Music pe consola XBOX 360 când rulaţi un joc sau altă aplicaţie.

De menţionat faptul că serviciul va fi disponibil, în prima fază, în 22 de regiuni şi tări, iar preţul poate varia în funcţie de ţară!