Stiinta Tech

NASA le cere studenților să vină cu un aparat de eliminare a prafului lunar

NASA le cere studenților să vină cu un aparat de eliminare a prafului lunar noiembrie 26, 2020
NASA-is-asking-students-to-come-up-with-a-lunar-dust-buster

NASA cere studenților universitari să găsească o soluție la eliminarea prafului lunar lipicios deoarece acesta poate ajunge aproape oriunde şi reprezintă o amenințare pentru toţi aceia care doresc să petreacă cât mult timp pe suprafața Lunii.

Scopul este o soluție care să poată elimina praful lunar sau care poate face suprafețele să fie impermeabile la astfel de  particule.

Niki Werkheiser a declarat că această posibilitate oferă studenților ocazia de a ajuta la depășirea obstacolelor tehnice provocatoare din punct de vedere istoric ale atenuării prafului lunar.

De foarte mulţi ani se ştie că praful lunar este foarte lipicios. Primii astronauți ai NASA și-au încheiat călătoriile spațiale pe Lună, probabil din cauza încărcăturilor electrice acumulate de mișcarea din jurul suprafeței lunare.

In primele rapoarte ale NASA de după finalizarea misiunii Apollo 11 în 1969, Buzz Aldrin a afirmat că, cu cât se petrece mai mult timp acolo, cu atât te acoperi mai mult de acest praf lunar. Aldrin a numit praful lunar ca fiind unul extrem de periculos.

In 2018, Discover a raportat că unii astronauți Apollo au avut la ei pensule speciale pentru a-şi curăţa costumele spațiale înainte de a se întoarce în Lander.

Nasa doreşte rezolvarea prafului lunar pentru ca astronauţii să ajungă pe Lună la mai bine de 50 de ani după ce Aldrin a făcut primii pași acolo.

Una dintre cele mai bune soluţii este să solicită ajutor studenților. Participanții trebuie să demonstreze că pot veni cu soluţii de diminuare a prafului lunar.

Sunt necesare abordări incredibil de creative și inovatoare. Drew Hope, manager la Centrul de cercetare Langley de la NASA din Hampton a afirmat că colaborarea cu generația Artemis prin intermediul BIG Idea Challenge este, de asemenea, un efort strategic pentru a alimenta acest tip de inovație.

Cercetătorii agenției au încercat deja câteva soluții noi în ultimii ani. De exemplu, cu un an în urmă,oamenii de știință de la NASA au prezentat o tehnologie specială de acoperire care ar putea împrăştia încărcăturile electrice pe componentele unei nave spațiale, oferindu-le capacitatea de a elimina praful lunar.