Tech TV

Noile televizoare din sticlă Sky renunță la antenele satelitare pentru Wi-Fi

Noile televizoare din sticlă Sky renunță la antenele satelitare pentru Wi-Fi

Radiodifuzorul British Satellite Sky se îndepărtează de antenele satelitare care și-au definit serviciul TV de zeci de ani. Sky Glass lansează astăzi, un efort ambițios de a vinde televizoare care transmit conținut Sky TV prin Wi-Fi direct către consumatori. Nu există o cutie externă, nu există antena satelit și nu este nevoie de o bară de sunet. Sky numește televizorul all-in-one „fără probleme”.

Televizoarele Sky Glass vor fi disponibile în trei dimensiuni: 43-inch, 55-inch și 65-inch. Fiecare televizor 4K va transmite canalele TV ale Sky și se integrează în controlul vocal (Hello Sky) și 21 de aplicații pentru a accesa conținut suplimentar precum Netflix, Spotify sau Disney Plus. Sky nu a numit încă producătorul de televizoare cu care a colaborat, dar specificațiile complete includ un afișaj UHD Quantum Dot, suport pentru Dolby Vision, HDR 10, HLG, trei porturi HDMI 2.1 și un singur port USB-C. Televizorul destul de dolofan se potrivește cu șase difuzoare pentru un sunet surround Dolby Atmos de până la 215 W: 3 difuzoare cu foc extern, 2 în sus și 1 subwoofer central. De asemenea, vor exista cinci opțiuni de culoare: alb, roz, verde, albastru și negru.

Există asistență vocală sau telecomanda obișnuită TV. Imagine: Sky
Prețul unui televizor Sky Glass este conceput pentru a fi încorporat într-un abonament lunar la serviciul TV Sky, cunoscut sub numele de Sky Ultimate TV, dar puteți plăti și pentru TV în avans dacă doriți să reduceți costurile lunare. Sky Ultimate TV include acces la Netflix și la unele canale Sky de bază, dar Sky Sports și Sky Cinema sunt suplimente separate. Ce plătiți va depinde de dimensiunea televizorului și de dacă doriți să distribuiți plăți.

Cel mai mic model de 43 inci este în avans de 649 GBP sau puteți distribui plățile la 13 GBP pe lună pe 48 de luni sau 26 GBP pe lună pe 24 de luni. Modelul de 55 de inci funcționează la 849 GBP în avans, sau 17 GBP pe lună în 48 de luni și 34 GBP pe lună în 24 de luni. Cel mai mare televizor Sky Glass de 65 de inci este de 1.049 GBP în avans, sau 21 GBP pe lună pe 48 de luni și 42 GBP pe lună pe 24 de luni.

Asta înseamnă că cea mai ieftină opțiune pentru un televizor Sky Glass este de 39 GBP pe lună pentru modelul mai mic de 43 inci, cu excepția cazului în care sunteți dispus să îl plătiți în avans și să plătiți abonamentul de 26 GBP pe lună separat. Sky are aici opțiuni complete de stabilire a prețurilor.

Pucks Sky Stream vă permit, de asemenea, să transmiteți canale Sky către televizoarele existente. Imagine: Sky
Sky oferă, de asemenea, pucuri Sky Stream la 50 GBP fiecare în avans, pe care le puteți utiliza în alte camere ale casei dvs. pentru a transmite conținut Sky către televizoarele existente. Acestea par a fi oferite doar ca programe de completare, la fel ca oferta cu mai multe ecrane Sky, astfel încât să nu puteți achiziționa un puck Sky Stream fără un televizor Sky Glass. Pucurile Sky Steam vor necesita, de asemenea, un abonament lunar de 10 GBP.

Sky descrie noile sale televizoare Glass ca o platformă „prima voce”, așa că, deși există o telecomandă separată, compania împinge comenzile vocale mai mult decât oricând. „Hello Sky” activează comenzile vocale ale Sky, la fel ca un asistent digital și chiar îl veți putea folosi pentru a comuta porturile HDMI spunând „Sky, Xbox” pentru a comuta la o consolă Xbox dacă aveți una conectată.

Sky lucrează, de asemenea, la o cameră inteligentă 4K care se va atașa la televizoarele Sky Glass și va fi lansată în 2022. Seamănă foarte mult cu camera Kinect de la Microsoft și include chiar urmărirea corpului și controale de mișcare la fel ca Kinect. Sky susține cu îndrăzneală că va „transforma modul în care conversăm, jucăm jocuri, antrenament și împărtășim divertisment acasă”. Acesta va accepta aplicații precum Zoom și include anularea zgomotului.

Camera web Sky Glass 4K arată ca un Kinect.
Cel mai interesant aspect al camerei este colaborarea Sky cu Microsoft pentru a viziona televiziunea împreună cu alții. Sky a demonstrat o experiență software care vă permite să vizionați canale TV împreună cu alții și să vedeți reacțiile reciproce la sport în timp real. Acesta este ceva ce Microsoft a dorit întotdeauna să livreze prin munca sa Kinect, deci este interesant să vezi compania cu Sky.

Această cameră include comenzi de mișcare, permițând proprietarilor Sky Glass să acceseze „jocurile de familie” și să le controleze cu corpul lor. Acesta a fost întotdeauna visul lui Kinect pe Xbox și se pare că Sky încearcă să-l reînvie cu televizoarele Sky Glass.

Deși Sky și-a detaliat hardware-ul astăzi, încă așteptăm să aflăm mai multe despre modul în care compania își transmite conținutul pe web. Furnizorii de televiziuni s-au luptat să transmită în direct televiziunea în direct fără întârziere pe internet, ceea ce este deosebit de deranjant atunci când urmăriți sporturi live și vecinii se bucură sau vedeți scorul pe Twitter înainte ca acesta să se întâmple pe ecran.

Sky spune că veți avea nevoie de o conexiune minimă de 10 Mbps pentru a transmite conținut HD printr-un televizor Sky Glass sau de 25 Mbps pentru 4K. Este identic cu minimele pentru Netflix, dar Sky nu a detaliat încă ce rate de biți și protocoale de streaming utilizează încă.

Nu este cel mai subțire dintre televizoare.
Sky spune, de asemenea, că va fi primul producător de televizoare din lume care va avea un program de swap, permițând clienților să schimbe televizoarele Sky Glass vechi cu modele mai noi atunci când acestea vor fi disponibile. Nu este clar imediat cum va funcționa, dar probabil va fi oferit numai celor care distribuie costul în abonamentul lunar Sky