Laptop

Peste 50 de modele ultrabook vor fi prezentate la CES 2012

Peste 50 de modele ultrabook vor fi prezentate la CES 2012

Cu toate că evenimentul de anul acesta, CES 2011, a avut ca subiect principal tabletele, anul viitor se pare că şi ultrabook-urile vor avea parte de atenţie. Conform unor estimări ale celor de la CEA (Consumer Electronics Asociation), laCES 2012 vor fi lansate în jur de 50 de modele de ultrabook-uri.

Până acum sunt foarte multe companii producătoare mari care şi-au anunţat participarea pe acest segment. Ultrabook este o platformă dezvoltată de Intel şi are câteva caracteristici cheie cum ar fi greutatea de sub 1,3-1,5 kg, grosimea mai mică de 2 cm şi preţul de sub 1000 de dolari.

Nu toţi producătorii au reuşit să menţină preţul sub 1000 de dolari, dar asta se va reglementa pe parcurs. De asemenea, ultrabook-urile vin în general cu SSD şi procesoare Intel de ultimă generaţie. Odată cu CES 2012 va veni şi noua platformă Intel Ivy Bridge, motiv pentru care multe firme şi-au amânat lansarea de modele ultrabook. Se pare că în plan există şi adoptarea unor ecrane touchscreen şi probabil până în 2013 se va încerca transformarea lor în sisteme hibrid (tablete-ultrabook) care să ofere şi mai multe opţiuni.

Cel mai ieftin ultrabook la moment de faţă poate fi găsit la 799 de dolari, dar producătorii încearcă să scadă preţul şi mai mult pe zi ce trece căutând alternative pentru materiale mai ieftine, mai bune sau pur şi simplu idei inovative care să plaseze produsul lor pe primul loc.