Tech

Peste 60 de magazine online au participat la Intalnirile GPeC

Peste 60 de magazine online au participat la Intalnirile GPeC

Scopul Întâlnirilor GPeC a constat în oferirea de recomandări şi dezbaterea principalelor probleme sesizate de juriul Galei în urma primei etape de evaluare a magazinelor înscrise în competiţie.

Etapa iniţială de jurizare GPeC s-a încheiat pe data de 12 iunie, cele 90 de magazine participante fiind analizate de 17 specialişti prin peste 85 de criterii de evaluare, necesare oricărui business online de succes. După încheierea primei etape de jurizare, magazinele online au avut posibilitatea să se întâlnească faţă în faţă cu juriul GPeC pentru a discuta pe baza raportului de auditare şi pentru a primi sfaturi avizate de la specialişti, în aşa fel încât să îşi îmbunătăţească magazinul online şi să îşi crească afacerea.

Utilitatea Întâlnirilor GPeC a fost extrem de apreciata de către magazinele online participante: “Intalnirea cu membrii juriului de la GPeC a fost pentru mine o experienta foarte placuta. GPeC mi-a oferit sansa sa discut cu cei mai buni oameni in domeniu si sa primesc de la ei sfaturi avizate legate de problemele pe care le are magazinul meu online. Sunt sigura ca dupa ce voi iesi din aceasta competie site–ul meu va fi mult schimbat in bine. Multumesc GPeC!”, spune Adelina Oprea, Marketing Manager ZorileStore.ro

“Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. Eu as spune ca intalnirile GPeC valoreaza cat 1000 de mail-uri. De ce? Pentru ca avem ocazia sa intalnim specialisti in acest domeniu foarte vast, specialisti care ti-au analizat magazinul si iti spun ce faci bine si – mai important – ce NU faci bine. Iar pentru ceea ce nu faci bine, iti ofera idei si sugestii despre cum/ce ai putea sa modifici, ca sa devii mai bun. Noua nu ne ramane decat partea cea mai usoara – sa le punem cap la cap si sa le implementam!” – Suzana Vasilachi, Project Manager iLux.ro.

“Ca in fiecare an, intalnirile cu juratii au fost constructive si utile pentru a intelege punctajul primit in rapoarte. Am trecut printr-un audit complet al site-ului, de la verificare pana la primirea unor solutii. Ceea ce putem sa afirmam fara nicio retinere este ca orice magazin online are doar de castigat din participarea la GPeC. Primim informatii pretioase din partea unui grup de specialisti ce se dedica online-ului romanesc si optimizarii comertului electronic.” – Edi Tecsan, General Manager GamesLine.ro

Potrivit organizatorilor, magazinele online care nu au putut fi prezente la Întâlniri, vor primi rapoartele de jurizare până azi, 20 iunie, inclusiv – avand posibilitatea să schimbe e-mail-uri cu membrii juriului, în cazul în care au neclarităţi.

Până pe 17 august 2012, magazinele au timp să pună în practică recomandările juriului GPeC în aşa fel încât să îşi crească performanţele şi să intre în etapa finală de jurizare mai bine pregatite, aceasta desfăşurându-se în intervalul 17 septembrie – 15 octombrie 2012.

Odată cu perioada de aplicaţii practice, organizatorii Galei vor pune la dispoziţia magazinelor participante scriptul Voice of Customer, prin intermediul căruia comercianţii vor putea afla care sunt motivele de abandon ale coşului de cumpărături înainte de finalizarea tranzacţiei de către proprii clienţi.