Tech

Peugeot HR1 Concept – tablet PC-urile atacă şi maşinile

Peugeot HR1 Concept – tablet PC-urile atacă şi maşinile

Iată că invazia tablet PC-urilor nu se limitează la sectorul portabilelor. În cadrul Paris Motor Show 2010, cei de la Peugeot au prezentat noul lor concept, automobilul HR1 Concept. Acesta vine echipat cu ceea ce pare a fi un tablet PC Archos.

Deocamdată nu se cunosc foarte multe detalii, dar se pare că tablet PC-ul se conectează la maşină prin intermediul unui dock, iar de acolo se conectează la sistemul intern. Acesta la rândul său dispune de un display şi de o tehnologie de recunoaştere a mişcărilor mâinii, care permite utilizatorilor să îl controleze şi să selecteze diverse opţiuni prin gesturi făcute cu mâna în aer. Practic, tablet PC-ul ar fi dedicat mai mult pasagerului din dreapta: ultraportabilul poate fi plasat în torpedoul din dreptul acestuia şi poate prelua şi date wireless de pe display-ul şoferului.

Faptul că maşinile încep să fie construite cu tablet PC-uri integrate spune destul de multe despre popularitatea pe care au câştigat-o aceste dispozitive. În ceea ce priveşte automobilul Peugeot HR1 Concept, acesta este o maşină hibrid creată pentru tinerii care locuiesc în oraşe. Din păcate, cei de la Peugeot nu plănuiesc deocamdată să aducă micul monstru pe piaţă.