Tech Tableta

Piata tablet PC-urilor – dominata pe viitor de Android

Piata tablet PC-urilor – dominata pe viitor de Android

Conform analistului Gene Munster din cadrul firmei de investiţii globale Piper Jaffray, piaţa tablet PC-urilor va fi dominată pe viitor de sistemul de operare Android, în ciuda popularităţii actuale a iPad-ului celor de la Apple.

La ora actuală iPad-ul celor de la Apple este leader pe piaţa tablet PC-urilor, din moment ce competitorii s-au mişcat foarte greu şi de abia acum apar modele de ultraportabile care să se poată măsura cu el. Însă situaţia nu va rămâne aşa: iPad-ul nu va mai “domni” multă vreme pe acest segment de piaţă. Cel puţin aceasta este părerea lui Gene Munster, Senior Research Analyst la firma de investiţii globale Piper Jaffray. În cadrul unui video interviu acordat pentru Business Insider, analistul precizează că pe viitor, cea mai mare cotă de piaţă din segmentul tablet PC-urilor va fi deţinută de dispozitivele cu sistemul de operare Google Android:

De asemenea, Munster se declară sceptic în ceea ce priveşte ideea, promovată de anumite surse, că Apple va vinde până la 45 de milioane de iPad-uri în 2011. În opinia lui, această cifră este destul de “agresivă” şi în realitate, Apple va vinde în jur de 20-25 de milioane de unităţi anul viitor.