Tech Tableta

Pixel Qi | Laptop News

Pixel Qi | Laptop News

Tot CES 2010 s-a dovedit a fi momentul prielnic pentru prezentarea noii tehnologii Pixel Qi. Dedicată în special mini laptop-urilor şi tablet PC-urilor, pentru că economiseşte foarte multă energie, această nouă modalitate de display are multiple avantaje.

Un ecran Pixel Qi este un ecran LCD care poate deveni alb-negru şi care are o rezoluţie mare. Nu vă faceţi griji, nu revenim cu totul la vremurile alb-negru, nu trebuie decât să apăsaţi un singur buton pentru a reveni la display-ul full-colour obişnuit. Însă ecranul mat alb-negru oferă posibiliatea de a utiliza fără nicio problemă mini laptop-ul afară, fără a mai fi deranjaţi de reflexiile luminii naturale puternice.

Viteza de reacţie a Pixel Qi este la fel cu a oricărui LCD obişnuit (spre deosebire de actuala tehnologie e-ink – cerneală electronică), aşadar se poate urmări chiar şi un film. Consumă doar 0.5 watt în modul alb-negru (comparativ cu 2.5 watt în modul full-colour), ceea ce va însemna cu siguranţă autonomii mai mari ale bateriilor. În plus, pe viitor se va putea afişa text cu calculatorul aflat în sleep mode.

Deocamdată există doar prototipuri care utilizează aceasta tehnologie, iar tablet PC-ul Notion Ink Adam este unul dintre ele.