Tech Laptop

Pixel Qi – pentru orice mini laptop

Pixel Qi – pentru orice mini laptop

Display-ul LCD al mini laptop-ului este cel care consumă cea mai mare parte din baterie. Aşa că ce-ar fi să-l poţi schimba pur şi simplu cu unul care să consume mai puţin? Cei de la Pixel Qi, care produc tehnologia cu acelaşi nume, plănuiesc să ofere în curând utilizatorilor kit-uri “Do it Yourself”, cu display-uri Pixel Qi pe care aceştia le pot cumpăra şi pe care le pot instala apoi penetbook-urile proprii, în locul LCD-urilor normale.

Tehnologia Pixel Qi poate asigura o autonomie mai mare a bateriilor mini laptop-urilor, deoarece un display LCD Pixel Qi consumă între un sfert şi o jumătate din energia necesară unui LCD obişnuit. Practic, aceste display-uri pot funcţiona atât ca un LCD normal, cât şi ca un e-paper. În modul alb-negru e-paper economisesc foarte multă energie, sunt perfect vizibile în lumina soarelui şi, o caracteristică specială, pot rula videoclip-uri.

Display-urile Pixel Qi vor fi disponibile începând cu cea de-a doua jumătate a anului 2010, iar primul produs va avea diagonala de 10.1 inch. Acţiunea de înlocuire a ecranului LCD de către utilizator nu se va dovedi prea dificilă, conform lui Mary Lou Jepsen, fondatorul şi CEO-ul companiei Pixel Qi. Utilizatorul nu va trebui decât să scoată câteva şuruburi, să desprindă rama display-ului, să deconecteze vechiul ecran şi să-l conecteze pe cel nou, procedură decrisă ca fiind un pic mai complicată decât înlocuirea unui bec:

Deocamdată nu se cunosc detalii legate de preţ.