Tech

PlayStation 4 (PS4) va fi lansata in Europa pe 29 noiembrie 2013

PlayStation 4 (PS4) va fi lansata in Europa pe 29 noiembrie 2013

Conferinţa a demonstrat din nou angajamentul Sony de a oferi experienţe noi de joc indiferent de platformă: au fost prezentate tiluri noi pentri PlayStation Vita (PS Vita), PlayStation 3 (PS3) şi PS4.

Dincolo de entuziamsul legat de anunţul datei de lansare a noii console PS4, fanii se vor putea bucura şi de reduceri de preţ pentru consola PS Vita, pentru cardurile de memorie pentru PS Vita şi pentru modelele de 12GB ale PS3.

Începând cu 21 august, în Europa, PS Vita 3G şi modelul PS3 de 12GB vor fi comercializate la preţul de 199 euro fiecare. În plus, pentru PS Vita au fost prerentate şi mai multe jocuri noi, dintre care amintim titlurile exclusive: Murasaki Baby şi BigFest.

În cadrul evenimentului a fost confirmat că Twitch, cea mai mare comunitate de gameri cu platformă de partajare video din lume, va în disponibil pe PS4 la nivel global. Acest serviciu le va permite jucătorilor să distribuie în timp real experienţele de joc şi să urmărească streamul altor utilizatori prin opţiunea “spectate”.

Pe scena PlayStation au urcat şi alţi publisheri care au vorbit despre proiectele lor pentru PS4. Ubisoft a demonstrat în premieră opţiunea de remote play, care permite stream-ul de jocuri PS4 pe PS Vita prin Wi-Fi, folosind mult aşteptatul joc Assassin’s CreedIV: Black Flag şi a oferit noi detalii despre Watch Dogs. Gaijin Entertainment, MoJang şi EA au contribuit şi ei arătând noi detalii despre ce pregătesc pentru următoarea consolă PlayStation.

Pe 29 noiembrie 2013, mult aşteptata consolă PS4 se va lansa în următoarele teritorii: Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie.

Cu toate că nu văd România pe listă, consola este deja în oferta magazinelor online din ţară. Consola Sony PlayStation 4, 500 GB, Neagra se află la precomandă: Altex (1799,90 lei), eMAG (1799,99 lei).