Tech Laptop

Pocket Sony Style L80 – clona lui Sony Vaio P

Pocket Sony Style L80 – clona lui Sony Vaio P

Pocket Sony Style L80 este o clonă chinezească a popularului mini laptop Sony Vaio P. Spre deosebire de alte produse de acest gen care copiază modele cunoscute ale marilor producători de portabile şi care sunt disponibile doar pe pieţele asiatice, această clonă ajunge şi în Statele Unite.

Pe teritoriul asiatic, în special în zona Chinei (dar nu numai acolo), are loc un fenomen interesant: diversele portabile populare de la companii foarte cunoscute (precum Apple, Sony, HP şi aşa mai departe), sunt “clonate”. Laptop-urile, mini laptop-urile sau tablet PC-urile “renasc” într-o formă mult mai ieftină, păstrând de obicei un design similar (căci altfel n-ar mai fi nişte clone în adevăratul sens al cuvântului), dar vin în carcase din plastic şi cu specificaţii tehnice ceva mai slabe. Şi, după cum am precizat deja, cu nişte preţuri bombă (pe lângă calitatea oarecum îndoielnică). De exemplu, acest Pocket Sony Style L80, o clonă a foarte popularului model Sony Vaio P, costă doar 299 de dolari şi, ţinând cont că un Vaio P original are un preţ de 900 de dolari, asta înseamnă ceva.

Ceea ce îl deosebeşte pe Pocket Sony Style L80 de alte clone ale lui Sony Vaio P apărute de-a lungul timpului este faptul că acesta va ajunge şi pe piaţa din Statele Unite, fiind adus de Shenit.com. De obicei, dispozitivele de acest tip rămâneau întotdeauna pe piaţa locală şi, dacă vreun utilizator dorea vreo “clonă”, trebuia în principiu să o cumpere direct de pe teritoriul asiatic.

Dar să vedem ce oferă la cei 300 de dolari ai săi. Specificaţiile tehnice şi alte detalii pentru Pocket Sony Style L80 includ:

display ceva mai mare decât originalul, de 8.9 inch, şi probabil o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli;
procesor – Intel Atom N450 la 1.66 Ghz;
memorie RAM – 1 GB DDR2;
– spaţiu de stocare – 16 GB (cel mai probabil SSD);
chipset – Intel 945GSE (deşi s-ar putea să fie o eroare pe pagina produsului, deoarece portabilele cu Atom N450 folosesc de obicei un chipset NM10);
conexiuni – 802.11b/g Wi-Fi, LAN;
I/O – 2 porturi USB 2.0, 4-in-1 card reader;
webcam integrat de 1.3MP;
dimensiuni – 38.02 cm x 26 cm x 4.49 cm;
greutate – 1.2 kg cu bateria de 3 celule;
pointing stick situat în centrul tastaturii, care înlocuieşte touchpad-ul;