TV

Postul de muzică Atomic TV revine

Postul de muzică Atomic TV revine noiembrie 11, 2021
Atomic-tv

La 17 ani de la închiderea sa, prima televiziune de muzică din România e gata să revină pe micile ecrane. E vorba despre postul Atomic TV. In ultima săptămână a lunii septembrie 2021 a primit licenţa de la CNA, iar începând cu luna octombrie acesta a reintrat pe micile ecrane.

Povestea televiziunii de muzică Atomic TV a început la data de 3 februarie 1999. Inainte de lansarea acestuia, câţiva mari regizori din România, printre care şi Tudor Giurgiu, au realizat clipuri video pentru cele mai cunoscute trupe ale momentului: BUG Mafia, La Familia, N&D, Viţa de Vie.

Toate aceste trupe au avut materiale video create special pentru momentul inaugurării postului. In anul 2004 postul Atomic TV s-a închis.

A continuat să funcţioneze online până în anul 2006.

In data de 28 septembrie 2021 Atomic TV a obţinut o nouă licenţă de la CNA. În acest nou proiect este implicat omul de afaceri Nicolae Şerbu, care, în trecut, a mai avut legături cu Atomic TV. Viitorul post TV va emite în SD şi HD, sub denumirea de ATOMIC. Costul echipamentelor şi programelor s-au ridicat la 250.000 de euro.

Operatorul de cablu al INES a ajuns la un acord cu investitorul pentru a putea prelua acest post de muzică. Emisia online se va emite în 4K şi va începe înainte înainte de emisia TV.

Scopul acestui post TV este acela de a sprijini artiştii din România. Pe Atomic TV se va difuza muzică românească în proporţie de 80%.

La debutul său în 1999, Atomic TV era principalul post de muzică din România. Printre cele mai appreciate emisiuni ale sale se numără: “Atomic Cafe”, “Selector”, “Reactor”, “Insomnia”, “Vibraţii”, “Aria 52”, “Rockada”, “Romanian Top 100” şi “Febra”.

Firma Empire este cea care a realizat multe din videoclipurile difuzate pe acest post. Această firmă a acumulat multe datorii, postul marca “Atomic” fiind astfel scos la vânzare. După o perioadă îndelungată de procese, postul Atomic TV s-a rebranduit în 2004 în TV K Lumea.

Atomic TV este prima televiziune muzicală românească, care s-a lansat în 1999 şi care a înregistrat un real success datorită primelor sale emisiuni.

Din cauza datoriilor strânse de către firma Empire, care a produs multe din clipurile difuzate de Atomic TV, marca Atomic a fost scoasă la vânzare. După o lungă perioadă de procese televiziunea a trebuit să renunțe la propria denumire. Astfel, la 26 iunie 2004 numele postului TV s-a transformat în TV K Lumea .

Emisia online a postului Atomic TV s-a oprit  în 2006, după 9 ani, în octombrie 2015, s-a relansat tot online, însă începând cu data de 1 februarie 2018 și-a oprit din nou emisia.

După o pauză de 15 ani la TV și după o pauză de 3 ani în online, postul TV Atomic TV a reuşit să obţină o nouă licenţă din partea CNA la data de 28 septembrie 2021. Relansarea acestuia a avut loc în luna octombrie a acestui an.

Atomic TV a fost prima televiziune muzicală cu muzică românească adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Televiziunea a reprezentat un moment prielnic de lansare pentru artiștii acelor vremuri, care, mai târziu, au fost cunoscuţi ca artiștii “Generației Atomic”.