Tech TV

Noul Xiaomi OLED TV

Noul Xiaomi OLED TV

Xiaomi a oferit sfaturi pentru lansarea noului televizor OLED  după lansarea seriei Mi TV Master de 65 de inch.

Xiaomi OLED TV
Xiaomi OLED TV

De-a lungul timpului Xiaomi a reușit să câștige treptat teren în spațiul TV. Ofertele, precum televizorul inteligent Redmi Max de 98 de inch, s-au dovedit a fi succese extraordinare, iar Xiaomi s-a alăturat în cele din urmă segmentului premium de televizoare OLED odată cu lansarea Seriei Mi TV Master de 65 de inch.

Potrivit tipster Digital Chat Station, Xiaomi va lansa un nou televizor. La fel cu seria Mi TV Master, această nouă ofertă va fi, de asemenea, de tip OLED și care ar trebui să se asigure că poate concura cu ofertele premium de la Samsung și LG.

Interesant este însă că Digital Chat Station susține că noul televizor “poate fi vizionat doar de la distanță”. Nu știm sigur ce înseamnă acest lucru, dar există șansa ca televizorul să fie foarte mare – cel puțin mai mare de 65 inch – dimensiunea Seriei Master TV.

Cu siguranță, ne așteptăm ca noul televizor să ofere unele dintre caracteristicile disponibile pe seria Mi TV Master: 120 Hz, MEMC și o rată de reîmprospătare variabilă.

Cele mai bune televizoare oferă o imagine foarte bună; este ca și cum ai privi printr-o fereastră către o altă lume. Noul televizor OLED de la Xiaomi, la un preț destul de mare, promite foarte multe.

Mi TV LUX OLED Transparent Edition este un nou produs anunțat de Xiaomi.

Partea magică a modului prin care s-a creat efectiv un ecran OLED transparent o reprezintă utilizarea tehnologiei transparente OLED (TOLED). Așa cum s-a menționat pe site-ul Universal Display Corporation, ecranele TOLED utilizează o mulțime de componente transparente care alcătuiesc ecranul și fără a fi necesară iluminarea din spate (fiecare diodă emite propria lumină, de unde și acronimul), iar imaginile par să arate că plutesc.

Majoritatea celorlalte ecrane OLED utilizează un strat catodic reflectorizant, care vă împiedică să vedeți prin el, chiar dacă spatele său a fost îndepărtat.

OLED TV
OLED TV

Rezultatul este un televizor transparent de 55 de inch care “arată ca un simplu ecran din sticlă” când este în modul Power off. Când este în modul Power on, are o rată de reîmprospătare de 120Hz, timp de răspuns de 1 ms, raport de contrast 150.000: 1 și 93% din profilul de culoare DCI-P3.

De exemplu, probabil că se poate viziona sau reda orice pe acest televizor, dar ce tip de conținut poate funcționa cel mai bine pe el?

Xiaomi vorbește despre motorul inteligent AI Master și cipul MediaTek 9650 personalizat pentru a putea optimiza în mod inteligent modul în care apare imaginea, dar nu menționează modul în care este capabil să izoleze obiecte de pe un fundal așa cum arată imaginile, chiar dacă este chiar ceva ce chiar poate face.

Poate că arată doar câteva fișiere .PNG cu rezoluție foarte înaltă și, pentru orice altceva, ar putea avea o calitate ușor transparentă. Și chiar dacă urmăriți conținut optimizat pentru acest ecran, este posibil ca părțile latente ale ecranului să nu fie la fel de clare pe cât ați putea spera să fie.

LG a prezentat ceva similar în 2019, care a fost construit în scopuri de semnalizare, iar cadrul are o nuanță întunecată. Imaginile de presă ale Xiaomi reflectă de fapt că panoul ar putea fi ușor mai întunecat, deci acest lucru ar putea fi adevărat în ceea ce privește aspectul personal.

Beijing, CHINA, 11 august 2020 – În afară de modelele fără precedent Mi 10 Ultra și Redmi K30 Ultra, Xiaomi se alătură în cele din urmă segmentului premium de televizoare OLED odată cu lansarea Seriei Mi TV Master de 65 de inch.

Mi TV LUX Transparent Edition este primul televizor transparent din lume, produs în serie. Cu un afișaj auto-luminos transparent, acest televizor are un preț destul de ridicat, iar vânzările oficiale au început din data de 16 august.

Mi TV LUX Transparent Edition oferă o combinație perfectă a tehnologiei de afișaj de ultimă oră și un design rafinat. Pentru Xiaomi, este, de asemenea, o explorare majoră a viitoarelor forme TV.

Când Mi TV LUX Transparent Edition este oprit, pare un simplu ecran de sticlă. Imaginile pe care le afișează par să plutească, îmbinând astfel virtualul și realul pentru a oferi o experiență vizuală fără precedent.

Xiaomi OLED TV spate
Xiaomi OLED TV spate

Spre deosebire de televizoarele tradiționale care au un panou în spate, Mi TV LUX Transparent Edition încorporează creativ toate unitățile de procesare în suportul său de bază, (vezi pozele 2 și 3) păstrând forma compactă a ecranului și, între timp, aduce nenumărate provocări tehnice.

După ce a depășit toate aceste dificultăți, Xiaomi a devenit primul producător în masă de televizoare OLED transparente din lume, precum și cel mai mare producător din China al modulului de bază OLED (OBM).

Asta înseamnă că Xiaomi este în prezent singurul brand de televiziune din China capabil să gestioneze individual procesul de producție în serie a unui produs la fel de complex precum Mi TV LUX Transparent Edition.

 

Xiaomi-Redmi-9
Postarea Anterioara

Tastatura-Razer-Huntsman-Mini
Postarea Urmatoare