Hardware Tech

Prestigio Data Safe Pro – un nou hard disk extern

Prestigio Data Safe Pro – un nou hard disk extern

Noul hard extern de la Prestigio, Data Safe Pro, asigură securitatea documentelor stocate printr-un cod PIN, care poate fi personalizat de utilizator. Encriptarea de 256 biți și securizarea cu AES (Advanced Encription Standard), sistemul de criptare a datelor electronice folosit de guvernul SUA, permit utilizarea și vizualizarea informațiilor stocate numai de pe baza codului PIN.

Encriptarea este realizată la nivel de hardware, ceea ce asigură accesul la informațiile de pe hardul extern numai prin introducerea corectă a codului PIN. În plus, Prestigio Data Safe Pro dispune de un sistem „Write Protection”, care oferă protecția maximă a fișierelor împotriva virușilor când dispozitivul este conectat la o rețea.

Cu un design elegant și creat dintr-un material inoxidabil, modelul dispune de un ecran OLED și un ecran tactil capacitiv, utilizat pentru PIN, meniul de navigare și informații despre documentele stocate. Data Safe Pro are Interfața USB 3.0 SuperSpeed, care permite o rată de transfer de date de până la 5 Gbit/s, memorie de 500 GB și nu are nevoie de drivere sau software pentru a fi instalat.

Prestigio Data Safe Pro are un sistem de salvare a datelor stocate cu un Master-key, care permite recuperarea informației chiar și în cazul deteriorării sau uitarea PIN-ului dispozitivului. Este compatibil cu sisteme de operare ca Mac, Windows și Linux, dar și cu alte dispozitive cu port USB: media playere, televizoare etc.

Data Safe Pro este disponibil, începând de astăzi, la ASBIS România. Preţul este de 589 lei.