Hardware Tech

Qualcomm va lansa chipset-urile Snapdragon Krait

Qualcomm va lansa chipset-urile Snapdragon Krait

Producătorul de chip-uri Qualcomm a anunţat că va lansa noi chipset-uri mobile pentru tablet pc-uri si smartphone-uri. Aceste chipset-uri Snapdragon se bazează pe o microarhitectură nouă, care poartă numele de cod Krait.

Noile Snapdragon Krait vor avea până la patru nuclee şi o viteză de până la 2.5GHz. Mai mult, vor veni cu un nou GPU Adreno şi cu un modem mobil LTE incorporat. O asemenea suită de caracteristici nu poate lăsa pe nimeni indiferent.

Producătorii spun că acestă microarhitectură nouă va oferi o performanţă cu 150% mai bună faţă de modelele mai vechi. Dacă vă gândiţi că asemenea performanţe vin doar cu un consum mare de energie, trebuie să menţionăm şi faptul că noile chipset-uri consumă chiar cu 65% mai puţină energie decât predecesorii lor, bazaţi pe tehnologia ARM. Se pare că GPU-ul quad core Adreno 320 va avea performanţe grafice similare cu acelea ale celor mai noi console pentru jocuri. Astfel se justifică motto-ul Quadcomm: „Inside your smartphone beats the heart of a dragon”.

Conform comunicatului de presă lansat de Qualcomm, ultimele modele de chipset-uri Snapdragon vor include MSM8930 cu un singur core, MSM8960 dual core şi APQ8064 quad core. Toate chipset-urile noi vor avea soluţii de conectivitate quad-combo: WiFi, GPS, Bluetooth şi FM. De asemenea, va fi inclus suportul pentu comunicare în raza de proximitate (Near field communication – NFC), video stereoscopic 3D, redare imagini, redare videoclipuri şi înregistrări audio-video. O altă veste bună pentru public este aceea că noile Snapdragon vor putea fi integrate cu toate sistemele de operare importante.

După atâtea informaţii interesante sunt necesare şi nişte date referitoare la disponibilitate şi preţ. Compania spune că modelul dual core MSM 8960 va fi disponibil in trimestrul doi al acestui an, iar modelele single core MSM8930 şi quad core APQ8064 vor fi disponibile la începutul anului viitor.