Tech

Raspberry Hack – un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware si software

Raspberry Hack – un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware si software

Anul trecut, Laptop News a participat la Hackathon Hackover 2012, o competiţie de 24 de ore de programare şi dezvoltare de aplicaţii inovatoare de Mobile, Cloud Computing şi Web Dev.

Iată că 2013 aduce o nouă ediţie Hackathon, dar puţin altfel. Hackathon.ro organizează un nou concurs pentru pasionaţii de tehnologie. Aceştia sunt invitaţi să participe la competiţia Raspberry Hack, un eveniment unic în România, care constă într-un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware şi software pe cel mai mic computer din lume, Raspberry Pi. Competiţia va avea loc în perioada 20-21 aprilie în Bucureşti şi va include premii totale în valoare de 3.500 euro.

Participanţii la acest eveniment sunt aşteptaţi să dezvolte proiecte de hardware sau de software prin intermediul dispozitivului Raspberry Pi, un minicomputer de mărimea unui card de credit, capabil să ruleze un sistem de operare. Tema proiectului este la alegere, singura condiţie fiind ca acesta să fie dezvoltat în cadrul hackathonului, pe Raspberry Pi.
Câştigătorii acestei competiţii vor fi recompensaţi cu premii importante, în cadrul a două categorii de concurs: Best Hardware Project şi Best Software Project. Astfel, dezvoltatorul celui mai bun proiect hardware va câştiga 1.500 euro, iar participantul care va dezvolta cel mai bun proiect software va primi 1.500 de euro. În cadrul evenimentului se va acorda şi un premiu de popularitate, în valoare de 500 euro, proiectului care va aduna cele mai multe voturi din partea publicului.

Raspberry Hack va avea loc la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti. Evenimentul va începe sâmbătă, 20 aprilie, la ora 10:30. La locaţie se vor asigura conexiunea la internet şi un kit de bază pentru dezvoltarea proiectului, ce va cuprinde un Raspberry Pi, un adaptor şi un cablu de reţea. Participarea este gratuită, iar persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul www.hackathon.ro, individual sau în echipe de câte maximum patru membri.