Tech

Recenzie Patreon

Recenzie Patreon

Pro

Finanțare continuă pentru creatori

Platforma facilitează acordarea de recompense

Mai puține restricții de conținut decât alte crowdfunders

Sunt disponibile mai multe abonamente

Contra

Secțiune de ajutor limitată

Nu există instrumente promoționale încorporate

Unii creatori raportează probleme atunci când încearcă să colecteze fonduri

Patreon este un site de crowdfunding destinat unui anumit public: artiști și personalități online din domeniul creării de conținut. Pe măsură ce platformele de crowdfunding funcţionează, Patreon s-a bucurat de o creștere uimitoare a profilului său public în ultimii ani.

Abordarea lui Patreon în ceea ce privește finanțarea colectivă bazată pe recompense este unică, distingându-l de Kickstarter și Indiegogo. Pentru ultimii doi, susținătorii susțin creatorii cu promisiuni unice în schimbul recompenselor. Modelul lui Patreon este că susținătorii se abonează la conținutul unui creator, efectuând plăți recurente în mod continuu în schimbul accesului la conținut.

Patreon se declară o platformă de crowdfunding pentru creatori, deoarece platforma să le permite creatorilor să atragă un venit constant și continuu din The Crowd. Acest model de finanțare îl face pe Patreon deosebit de potrivit pentru creatorii de videoclipuri virale, jurnaliști online, scriitori și muzicieni.

Servicii oferite

Patreon a fost fondată în San Francisco de muzicianul Jack Conte și dezvoltatorul Sam Yam. El a început Patreon în 2013 cu intenția de a oferi artiștilor un mijloc extrem de necesar de a-și monetiza munca.

Când creați un cont, vi se cere să vă autoclasificați munca în una dintre următoarele categorii:

Video și film

Scris

Desen și pictură

Podcast-uri

Fotografie

Ştiinţă

Artizanat și DIY

Muzică

Benzi desenate

Animaţie

Jocuri

Comedie

Educaţie

Dans și Teatru

În timp ce Patreon vă solicită să vă clasificați munca, categoria pe care o alegeți nu este foarte consecventă, deoarece puteți produce orice doriți. Patreon este destinat antreprenorilor și echipelor creative angajate continuu în crearea de conținut.

Apelul lui Patreon este oarecum restrâns, dar pentru creatorii de conținut, platforma permite primirea de plăți direct de către persoanele care vă consumă conținutul.

Calificări ale proiectului

Un factor major în apelul inițial al Patreon către creatori a fost că politicile de restricționare a conținutului Patreon au fost mai relaxate decât cele ale altor platforme de finanțare participativă.

Cu toate acestea, au apărut unele dispute cu privire la interzicerea anumitor campanii de contravenție în ceea ce privește conținutul pentru adulți.  Ca răspuns, Patreon a lansat o listă mai clară a liniilor directoare ale comunității care explică ceea ce este interzis pe platformă:     Discursul privind ura, hărțuirea, violența și amenințările sunt interzise.

Patreon nu se poate folosi ca o farsă sau pentru a finanța non-activitate.

Nuditatea adulților este permisă dacă este marcată “Numai patron”, în timp ce pornografia este interzisă.

Nu se pot promova auto-vătămarea sau activitatea ilegală.

Patreon nu poate fi folosit pentru a vă finanța candidatura sau pentru a finanța campaniile politice ale altora.

Fără spam

Iată termenii și taxele actuale pentru campaniile de finanțare colectivă ale Patreon:

Durata finanțării: nelimitat / continuu

Metoda de finanțare: pe lună SAU pe creație

Taxă platformă: 5% -12%

Taxă de procesare a plății: 2,9% + 0,30 USD pentru donațiile de peste 3 USD

În plus față de taxa de platformă, procesatorul de plăți: Stripe sau PayPal percepe o taxă pentru fiecare donație făcută:

2,9% + 0,30 USD pentru donațiile de peste 3 USD

5% + 0,10 USD pentru donații de 3 USD sau mai puțin

Există, de asemenea, taxe de plată de luat în considerare. Aceste taxe sunt următoarele:

Depozit direct: 0,25 USD comision / depozit pentru creatorii americani care primesc plata

PayPal: 0,25 USD sau 1% din suma transferată plafonată la 20 USD pe depozit pentru creatorii americani și internaționali care primesc plata

Payoneer: Aceasta poate varia în funcție de țară și monedă, dar va fi de obicei o taxă de transfer de 3 USD per depozit pentru creatorii internaționali care primesc o depunere bancară globală

Odată ce pagina dvs. devine activă, puteți adăuga postări la ea, care pot fi vizualizate de toată lumea sau restricționate doar pentru clienții dvs. În ceea ce privește finanțarea, se poate alege primirea de plăți lunare de la clienții dvs. sau plăți “pe creație”. De asemenea, se pot seta obiective care vor fi atinse atunci când nivelul de finanțare atinge o anumită sumă.

Aceste obiective nu sunt obligatorii și pot fi modificate în orice moment.

Tarifele platformei variază de la 5% la 12% deoarece la înscriere, pentru a crea o pagină Patreon, trebuie ales unul dintre cele trei planuri de abonament Patreon.

Iată ce se poate obține cu fiecare plan:

Lite

Taxă platformă Patreon: 5% + taxe de procesare a plății

Pagina creatorului

Instrumente de comunicare Patreon

Ateliere Patreon

Pro

Taxă platformă Patreon: 8% + taxe de procesare a plății

Toate caracteristicile din Lite, plus: analize și informații, instrument promoțional pentru oferte speciale, ateliere conduse de creatori, integrări nelimitate de aplicații şi asistență prioritară pentru clienți

Premium

Taxă platformă Patreon: 12% + taxe de procesare a plății

Toate caracteristicile din Lite și Pro, plus: manager partener dedicat, merch pentru abonament şi conturi de echipă La fel ca alte platforme de crowdfunding bazate pe recompense, Patreon permite oferirea de recompense clienților, insă Kickstarter nu le cere.

Patreon o recomandă totuși, menționând că creatorii de succes tind să ofere mai mult de două niveluri de recompensă. Compania sugerează următoarele atunci când ia în considerare ce recompense să ofere:

Acces la feedul dvs. exclusiv pentru clienți

Fotografii / videoclipuri ale procesului dvs.

O conversație live cu clienții dvs. prin intermediul aplicației mobile a Patreon

Descărcări MP3

Recompense fizice recomandate numai pentru patronii cu niveluri superioare

Procesul de aplicare

Procesul de aplicare a Patreon este foarte uşor. Pentru a se câştiga bani se configurează contul, se introduc câteva informații personale de bază, se atașează conturile de socializare şi se configurează o metodă de plată.

Alte opțiuni de finanțare inițială dacă Patreon nu este pentru dvs.:

Alte-optiuni-de-finantare

Serviciu clienți și asistență tehnică

Patreon are întrebări frecvente pentru problemele creatorilor: unul pentru problemele legate de clienți și unul pentru problemele generale. Pentru asistență directă, se poate trimite o întrebare prin intermediul site-ului web sau Twitter, iar Patreon vă va răspunde prin e-mail.

Abonaților Pro și Premium li se promite un răspuns de asistență mai rapid. În ceea ce privește asistența telefonică, Patreon nu oferă niciuna. Patreon este încă o companie destul de tânără, așa că se speră, ca de-a lungul timpului, nivelul de servicii pentru clienți să crească.