Diverse

Repatriere-romania.ro – adresa catre firma care asigura repatrieri de calitate premium

Repatriere-romania.ro – adresa catre firma care asigura repatrieri de calitate premium iunie 1, 2021
slider image21

Ea era ingrijorata din cauza parintilor. Mama si tata, trecuti bine de 60 de ani, erau acolo, departe de tara si i s-a spus ca au o forma grava de covid. Mama s-a tratat acasa, dar tatal a avut nevoie de spitalizare urgenta.

In acele momente grele a inteles ea cat de greu este ca familia sa fie impartita: unii intr-o parte, altii in alta. Si la telefon, mama era violent de sincera cu ea:

-Draga mea, este posibil sa il pierdem! Sa fii pregatita pentru ce este mai rau.

Ce putea ea sa faca, mai ales ca avea si doi copii micuti care depindeau de ea, sotul avea un program supraincarcat.  A plans mult pe furis, sa nu o vada copiii si sa ii intristeze si pe ei. Apoi si-a dat seama ca plansul nu rezolva nimic. Si-a amintit cum ii povestea mama cand era copil ca daca tipi tare tare de tot, in clipa in care un om este pe punctul de a-si da sufletul, acesta se intoarce la viata si isi reia chinurile.

-Eu nu am sa va las niciodata sa muriti, a spus ea hotarata! Am sa tip mereu tare de tot ca voi sa deschideti ochii si sa nu muriti.

Ce povesti de copii! I se umezisera ochii, rememorand discutia cu mama ei. Acum a inteles cat de egoist gandea atunci. Cum sa ii faci asta celui pe care il iubesti? Cum sa il intorci din drum sa se chinuiasca iar si iar. Este ca si cum mama trebuie sa plece undeva departe, iar copilul rasfatat se agata de ea si plange in hohote.

Mamei ii vine greu sa se desparta de pruncul ei, dar nu are ce face.

-Mama se bazeaza pe mine, de aceea imi spune deschis ca tata nu se simte bine, isi spuse, in timp ce cauta pe internet firma servicii funerare specializata in repatrieri.

A dat click pe adresa https://www.repatriere-romania.ro/ si s- a trezit pe site-ul firmei de pompe funebre Repatriere-Romania.ro. Nici nu a intrat bine pe site si  a descoperit ca desi trecuse de ora 23 aici se lucreaza non-stop si in caz de nenorocire , apartinatorul poate cere ajutorul la orice ora si in orice zi.

Structura site-ului, pozele de acolo, citatele i-au dat impresia ca firma aceasta de pompe funebre stie sa alinte putin durerea fiecarui apartinator. I-a placut ideea cu zeii care nu au dreptul sa moara si imaginile masinilor negre, stralucitor de curate care aveau sicriul pus la loc sigur si se intorceau cu incarcatura pretioasa acasa. Pentru apartinatori, mortii lor sunt tot ce au mai scump.

Nu era momentul sa sune, ci trebuia sa citeasca singura informatiile de pe site, apoi sa iasa discret nu inainte de a nota datele de contact ale firmei.

Asadar sunt capabili sa se ocupe de organizarea intregii ceremonii si repatrierea presupune multa munca. Pe masura ce citea, afla ca:

-repatrierea presupune un dosar intreg, dosar care insoteste decedatul. Fara aceste acte nu se putea pleca din strainatate catre tara mama, catre Romania.

-sunt necesare doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn de esenta tare. Cel de zinc este pus in cel de lemn, iar la urcarea in masina funerara autorizata, capacul sicriului este sigilat.

-imbalsamarea este obligatorie, fiindca anumite state impun prezenta adeverintei de inhumare in dosarul de repatriere.

-firmele de servicii funerare au sali autorizate si personal bine pregatit care sa actioneze rapid ca repatrierea sa fie facuta in timp.

Citea si ochii ii inotau in lacrimi. „Poate ca daca ma rog, poate ca daca rog prietenii sa se roage pentru tata se va infaptui o minune!”

Nu accepta ideea ca tatal ei sa se intoarca acasa in doua sicrie si sa nu ii mai poata adresa un cuvant, apoi sa nu il mai vada.

„Poate ca nu i-am aratat suficient de mult cat il iubesc, de aceea as vrea sa traiasca si cel putin 2-3 ani sa ii pot arata cat de mult inseamna pentru mine!”

Ea inchise agenda cu datele de contact ale firmei de pompe funebre specializate in repatrieri si se duce in dormitor, unde se pleca pe genunchi sa implore mila cereasca. S-a rugat mult, a plans si L-a implorat pe cel Atotputernic si deodata a simtit o usurare.

A avut atat de mult curaj, incat si-a sunat mama.

-Iti dau o veste buna, a spus mama. Tatal tau se simte mai bine. Azi l-au adus acasa si respira normal. Dar unchiul tau este grav acum. Covidul si diabetul de care sufera demult s-ar putea sa ii fie fatale.

Pericolul se indepartase putin de casa lor. Ea se pleca iar in rugaciune si implora cerul la fel de fierbinte, cum il implorase pentru tatal ei.

Se ruga si isi dadea seama ce bine facuse ca se informase despre modul in care decurg repatrierile. In acele clipe a inteles ca trebuie sa fii prevazator si pregatit pentru tot ce este mai rau.

Si unchiul a scapat si ea a ramas cu informatiile utile si cu datele de contact ale acestei firme care a facut-o sa creada ca simte aceeasi durere ca durerea apartinatorilor si pentru mangaierea lor se implica total in pregatirea trupului neinsufletit si in repatriere.

Prin munca de calitate si deosebit de grea pe care o depune ca oamenii dragi, decedati la mii de kilometri de casa, sa fie adusi in tara,  echipa de la firma de pompe funebre aduce putina mangaiere in sufletul familiei indurerate.

Din cand in cand, frunzele se desprind de pe ram si sunt duse de vant departe, atat de departe de locul in care s-au format…