Diverse

Romanii cred in Mos Craciun

Romanii cred in Mos Craciun

Încă puţin până la sărbătorile de iarnă. Pe lângă pregătiri şi planuri de vacanţă, trebuie să alegem şi cele mai atractive cadouri pentru cei dragi. Liberty Center a făcut un sondaj în urma căruia a rezultat că 28.23% dintre români doresc gadgeturi de ultimă generaţie.

Însă cel mai interesant lucru este acela că românii cred în Moş Crăciun. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1167 de persoane cu vârste cuprinse între 10 şi 60 de ani, 55,78% dintre români au răspuns afirmativ la întrebarea „Crezi în Moş Crăciun?”. Printre motivele invocate de aceştia pentru a-şi justifica alegerea, se numără faptul că moşul le aminteşte de perioada copilăriei, dar şi pentru că este un motiv de bucurie şi un prilej de a îşi exprima sentimentele frumoase faţă de persoanele dragi.

Conform rezultatelor, persoanele de sex feminin cred în Moş Crăciun într-o mai mare măsură decât persoanele de sex masculin. Astfel, din totalul celor care au răspuns afirmativ la întrebarea „Crezi în Moş Crăciun?” (651 de persoane de toate vârstele), un procent de 56,2% e reprezentant de persoane de sex feminin şi doar 43,7% sunt persoanele de sex masculin.

În paralel, au fost chestionaţi 1477 de respondenți cu vârste cuprinse între 10 şi 60 de ani, cu privire la cadourile pe care ar vrea să le primească de la Moş Crăciun anul acesta. Conform rezultatelor, majoritatea românilor au răspuns că îşi doresc gadget-uri de ultimă generaţie (28.23%), cât şi vacanţe în străinătate (23.29%).

De pe lista de cadouri pe care şi le doresc românii anul acesta, nu lipsesc nici hainele şi accesoriile. Astfel, 13.47% dintre cei care au răspuns la sondaj şi-au exprimat dorinţa de a primi astfel de daruri.

Surprinzător este faptul că bijuteriile sau parfumurile scumpe nu ocupă un loc fruntaş în clasamentul obiectelor dorite sub brad; doar 4,54% dintre respondenţi şi-ar dori astfel de cadouri. Nici cărţile nu se bucură de o soartă foarte bună, obţinând un procent de 3.52%. Alte cadouri menţionate de români includ aparaturi electrocasnice, obiecte de decoraţiuni interioare sau daruri de lux, precum maşini străine.