Tech

SanDisk – cele mai rapide stick-uri USB

SanDisk – cele mai rapide stick-uri USB

SanDisk Corporation a anunțat de curând o nouă serie de stick-uri USB care se remarcă prin dimensiuni reduse, capacități mari și rapiditate în transferul de date.

Dacă ne uităm puțin în urmă, cea mai comună modalitate de transferare a datelor a fost discheta aceea de 1,44MB, apoi a venit CD-ul, apoi DVD-ul în concomitent cu stick-urile USB. Acum, stick-ul este în continuare pe val, fiind folosit de majoritatea utilizatorilor de portabile. Cu toate astea, dacă înainte aveam DVD vs. stick-uri USB, acum ne putem uita la o bătălie care se dă între cardurile SD și microSD și stick-uri.

Cardurile o să aibă poate întotdeauna un câștig de cauză datorită formelor reduse, însă iată că cei de la SanDisk acceptă provocarea și vin cu noi generații de stick-uri care să îndeplinească nevoile consumatorilor.

SanDisk Extreme USB Flash Drive este de tip USB 3.0 și are o viteză de transfer de 10 ori mai mare decât în mod normal. Acesta ajunge la o viteză de până la 190MB/s. Asta înseamnă că un fișier de 3GB poate fi transferat în aproximativ 20 de secunde, iar unul de 40GB în 4 minute. Destul de impresionant, nu? Modelul vine în versiuni de 16GB până la 64GB cu un preț de pornire de 64 de dolari, aproximativ 159 de dolari.

Cruzer Glide USB Flash Drive vine în schimb cu o capacitate foarte mare, de 128 GB care poate deveni foarte util în cazul tabletelor sau laptop-urilor subțiri cu spațiu mic de stocare. Acesta e disponibil și în versiuni mai mici, de 4GB până la 64GB începând de la un preț de 19 dolari, cel de 128GB fiind disponibil din al treilea trimestru al anului la 249 de dolari.

Cruzer Facet USB Flash Drive și Cruzer Pop USB Flash Drivese remarcă prin design, vine cu o carcasă din oțel inoxidabil, viu colorată. Are capacități de minim 8GB și maxim 32GB, la un preț de 32 de dolari/84 de dolari.

Stick-urile USB vin cu AES file encryption, parolă pentru siguranța fișierelor și SanDisk oferă un software Cloud Catcher care permite organizare și backup pentru datele personale.