Tech

SkyDrive – biroul virtual | Laptop News

SkyDrive – biroul virtual | Laptop News

Am început să utilizez SkyDrive din vara lui 2011. Multă vreme l-am folosit ca pe un serviciu de backup online pentru fotografii. Îmi place pentru că oferă spaţiu generos de stocare – 25GB, nu-mi deteriorează calitatea imaginilor brute, le pot urca printr-o simplă selectare şi drag & drop şi le pot aranja pe foldere.

Pot urca fişiere cu dimensiuni de până la 100MB. Aş putea spune că este şi un minus acest lucru, dar nu foarte mare. Încă nu am nevoie să-mi salvez arhive mari şi nici nu am realizat documente care să depăşească dimensiunea maximă suportată la upload. Pentru salvarea arhivelor şi pentru backup mare folosesc unităţi de stocare externă – hard disk-uri externe şi stick-uri USB.

De la începutul lui 2012 am început să folosesc SkyDrive şi ca un birou virtual, pe lângă operaţiunile simple cu fotografii. Office web Apps este integrat în SkyDrive şi îl pot considera o soluţie mult mai complexă faţă de Google Docs. Oferă o mai bună flexibilitatea în crearea documentelor de tip word, excel sau powerpoint, chiar dacă nu aveţi instalat pe sistemul vostru o versiune de office. Au fost situaţii când m-a ajutat să redactez rapid un text, să fac actualizări în diferite alte documente etc.

După crearea documentelor sau urcarea lor în cloud, poţi să le sharuieşti cu prietenii din reţele sociale, pe email, le poţi publica pe diferite site-uri sub formă de embed, poţi acorda permisiuni celor cu care vrei să lucrezi la aceste documente. Eu am început să lucrez cu echipa Laptop News în acest sistem şi pot spune că totul este ok. Am acordat permisiuni colegilor şi văd în timp real dacă cineva face modificări asupra contentului. O să caut să mut totul din google docs în SkyDrive pentru a-mi uşura accesul la documentele respective.

Prin intermediul aplicaţiei Windows Live Mesh am sincronizat mai multe foldere de pe PC cu foldere din SkyDrive, în limita a 5GB fiecare. Astfel orice modificare făcută într-unul din foldere se actualizează şi în folderul din SkyDrive.

Windows Live Mesh ştie să sincronizeze şi documente / foldere între două pc-uri, dar despre acest subiect într-un alt articol. Partea cea mai interesantă, pe care o apreciez foarte mult, este accea că te poţi loga la SkyDrive sau la aplicaţiile Windows Live cu un singur username şi cu o singură parolă. Poate fi şi o parte negativă, mai ales dacă pierzi parola sau îţi este spart contul. Însă nu vreau să mă gândesc la lucruri negative:).

Pe mine mă ajută foarte mult şi aplicaţia de windows phone pentru mobil. Pot accesa oricând fişierele din SkyDrive direct din browser sau din aplicaţie. Abia aştept şi o aplicaţie Microsoft SkyDrive pentru Android.

Nu pot spune dacă aplicaţiile de mai sus sunt cele mai bune, dar eu le folosesc şi sunt mulţumit de ele. Vă recomand să le încercaţi şi apoi să vă exprimaţi opiniile. Eu cred că Microsoft a umblat mult la calitatea lor şi sunt pe drumul cel bun!