Tech

SmartFish ErgoMotion Laser Mouse | Laptop News

SmartFish ErgoMotion Laser Mouse | Laptop News

Pentru a reduce afecţiunile muşchilor cauzate de utilizarea îndelungată a mouse-ului, designerii de la compania americană SmartFish Technologies au recerat design-ul mouse-ului tradiţional, creând SmartFish ErgoMotion Laser Mouse.

Bătrânul mouse-ul a fost reinventat. Nu vă temeţi însă, nu s-a transformat în ceva cu totul necunoscut (sau chiar invizibil), ci într-un „şoricel” mai ergonomic, care se adaptează mult mai uşor mişcărilor mâinii utilizatorului, numit SmartFish ErgoMotion Laser Mouse. Conform celor de la SmartFish Technologies, acesta este „primul mouse cu laser din lume care dispune de un mecanism de rotire ce permite realizarea unor mişcări fluide şi lasă mouse-ul să se adapteze intuitiv poziţiei mâinii utilizatorului”. Acest lucru este posibil deoarece, în loc să stea lipit de birou, mouse-ul a fost aşezat pe o mică bază rotativă care răspunde mişcărilor laterale, înainte şi înapoi ale încheieturii. În acest fel, este eliminat disconfortul apărut în urma utilizării îndelungate a mouse-ului:

ErgoMotion Mouse are un design modern, ambidextru şi dispune atât de buton left-click, cât şi buton right-click, plus rotiţă de scroll în patru direcţii. Se conectează lalaptop,mini laptop sau desktop prin wireless USB şi este compatibil atât cu Mac-uri, cât şi cu PC-uri. Este disponibil deja pe piaţă la un preţ de 49.95 dolari. Laserul de 800dpi permite utilizarea mouse-ului pe aproape orice suprafaţă. Îl puteţi vedea mai jos într-un videoclip de prezentare.