Tech Hardware

SSD (Solid State Drive) – o alternativă de stocare din ce în ce mai apreciată

SSD (Solid State Drive) – o alternativă de stocare din ce în ce mai apreciată

ELKOTech România, specializată în distribuirea unei game variate de produse hardware şi software ale unor producători de renume din industria IT, a dat publicităţii rezultatele obţinute din vânzările de SSD-uri în anul 2010. ELKOTech deţine în portofoliu SSD-uri marca Intel, Kingston şi OCZ.

SSD-urile reprezintă o alternativă la hard disk-urile tradiţionale şi sunt compatibile cu toate sistemele de operare. Datorită faptului că nu au componente mobile, acestea oferă o performanţă sporită, o mai bună eficienţă energetică şi o fiabilitate excelentă. Toate aceste lucruri reprezintă avantaje atât pentru gameri, creatori de conţinut media şi entuziaşti cât şi pentru integratori. SSD-urile pot înlocui sau completa hard disk-urile tradiţionale de notebook-uri şi desktop-uri, oferind o viteză superioară la deschiderea de fişiere şi la rularea de aplicaţii, dar şi în secvenţa de boot.

SSD-urile sunt din ce în ce mai apreciate. Deoarece nu au componente mobile şi oferă o performanţă net superioară hard disk-urilor, acestea reprezintă o alegere optimă pentru orice utilizator interesat de un produs fiabil şi performant,” a declarat Mircea Ciucur, Director General ELKOTech România.

Comparativ cu vânzările înregistrate în anul 2009, în 2010 s-a înregistrat o creştere uriaşă, datorată în primul rând conştientizării beneficiilor induse de acest tip de unitate de stocare de către utilizatori şi de către integratori, dar şi datorită scăderii preţului de achiziţie per GB. În 2010 ELKOTech a vândut în jur de 700 de unităţi SSD (44% unităţi Intel, 30% unităţi Kingston, 24% unităţi OCZ, 2% alte branduri),” a completat domnul Mircea Ciucur.

Cele mai vândute SSD-uri în 2010 au fost cele de 80GB (Intel), urmate de cele de 128GB şi 64GB (Kingston).

Trendul pozitiv de vânzări continuă şi în 2011. Doar în luna ianuarie, ELKOTech a vândut prin intermediul partenerilor săi aproximativ 300 de unităţi de stocare SSD, cea mai mare pondere în vânzări având-o SSD-urile OCZ, brand intrat în portofoliul companiei de distribuţie în trimestrul patru al anului trecut.

În ce priveşte evoluţia preţurilor în 2011, se aşteaptă ca cea mai mare competiţie să fie pe piaţa SSD-urilor de 128GB, care întrunesc cel mai bine condiţiile de accesibilitate şi care dispun de o capacitate suficientă pentru a satisface majoritatea cerinţelor utilizatorilor.