Tech

Tech School – laboratorul unde copiii si tinerii pot construi viitorul

Tech School – laboratorul unde copiii si tinerii pot construi viitorul

Astăzi am participat la unul dintre cele mai interesante evenimente şi aici mă refer la ceea ce s-a anunţat! UPC România a lansat proiectul Tech School – laboratorul unde copiii şi tinerii, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, pot construi viitorul. Asta mi-a adus aminte de vremurile copilăriei mele când mergeam la Clubul Elevilor şi luam parte la tot felul de activităţi extraşcolare!

Mulți copii şi tineri din generația actuală au o pasiune nativă pentru tehnologie și visează ca în viitorul apropiat să dezvolte chiar ei noile tehnologii care ne vor schimba viața de zi cu zi. Platforma educațională Tech School oferă o metodă creativă prin care știința din spatele tehnologiei va fi explicată într-un mod accesibil și interactiv astfel încât copiii de astăzi să devină creatorii de mâine.

Pe website-ul programului, www.techschool.ro, utilizatorii vor beneficia de știri despre cele mai noi descoperiri și invenții, interviuri cu oameni de știință și vizionari ai tehnologiei. O altă parte interesantă a proiectului o reprezintă tutorialele interactive pe trei din cele mai cerute domenii ale următorilor 10 ani – programarea web, robotica și astronomia.

Copiii şi tinerii care își doresc să creeze noi rețele sociale şi aplicatii, roboți androizi sau nave spațiale care să exploreze alte galaxii, vor fi îndrumați în cadrul programului de unii din cei importanți mentori români. Adrian Stoica – Lead Researcher, Advanced Robotics în cadrul NASA/JPL – în calitate de Advisor Tech School, Aurora Simionescu – Einstein Fellowship din partea NASA în cadrul Universității Stanford şi Emi Gal – CEO al start-up-ului internațional Brainient – în calitate de Mentori Tech School, sunt vizionarii în robotică, astronomie și programare web. Ei îi vor inspira și îndruma pe copii prin poveștile și carierele lor extraordinare.

Artistul Guess Who susține, de asemenea, Tech School și își dorește ca toți copiii să se bucure de această șansă pentru a-și urma visele și a-și pune în aplicare ideile, oricât de imposibile ar părea la început. “Tot mai sus!”

Alături de mentori vor fi și traineri specializați ȋn fiecare domeniu: Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul Național Tudor Vianu și coordonator al loturilor olimpice, Ioana Stoica, profesor de fizică și astronomie cu premii la concursuri internaționale organizate de NASA și Alin Jderu, multiplu premiat la concursuri internaționale de robotică.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Discovery Channel România s-au alăturat programului Tech School în calitate de parteneri.

Ne bucurăm pentru că s-a lansat acest proiect şi aşteptăm cu interes să vedem primele proiecte dezvoltate în cadrul Tech School! Vreau să cred că va fi un proiect de viitor şi va fi locul unde tinerii vor avea şansa să viseze!