Smartphones Tech

Telefoanele Pixel pot înregistra și încărca automat videoclipuri în caz de urgență

Telefoanele Pixel pot înregistra și încărca automat videoclipuri în caz de urgență

Una dintre caracteristicile pe care Google le oferă exclusiv prin intermediul telefoanelor sale Pixel Android este aplicația Personal Safety. De-a lungul anilor, s-au adăugat funcții precum un check-in de siguranță care vă notifică automat contactele de urgență dacă nu răspundeți conform programării și posibilitatea de a forma automat 911 dacă vă detectează că ați fost într-un accident de mașină. Acum XDA-Developers și Android Police indică o nouă funcție care poate înregistra automat videoclipuri dacă activați SOS-ul de urgență încorporat.

Am instalat actualizarea de pe Google Play pe un dispozitiv Pixel. Acesta îi informează pe utilizatori că poate înregistra continuu până la 45 de minute după ce este activat, presupunând că telefonul dvs. are suficient spațiu de stocare. Dacă există o conexiune la internet, videoclipul va fi automat făcut backup în Contul dvs. Google, unde va fi stocat timp de șapte zile. Dacă spuneți aplicației să partajeze automat, va trimite un link pentru fișierul video respectiv către orice persoană de contact de urgență pe care ați selectat-o.

Ecrane de setări Pixel Emergency SOS
Ecrane de setări Pixel Emergency SOS Imagine: Cameron Faulkner
Dacă aveți un telefon Pixel, puteți găsi funcția în setările aplicației Personal Safety. Pentru a activa SOS de urgență, utilizatorii apasă butonul de alimentare al telefonului de cinci ori. În timp ce este activ, telefonul este încă disponibil pentru a fi utilizat cu un vizor minimizat și o pictogramă de notificare pentru a indica faptul că are loc o înregistrare. SOS poate face alte lucruri în funcție de setările dvs., inclusiv apelarea la 911, alegerea de a reda (sau nu reda) un sunet de alarmă atunci când este activat sau de a partaja informații cu contactele dvs. de urgență.

Pentru alte telefoane, Google a testat o versiune de SOS de urgență în beta-urile timpurii pentru Android 12, dar în acest moment, această aplicație și set de caracteristici este doar pentru linia Pixel