Tech Social Media

Twitter permite, în sfârșit, tuturor să creeze spații

Twitter permite, în sfârșit, tuturor să creeze spații

Twitter a lansat pentru prima dată Spaces în noiembrie 2020 ca o încercare de a eclipsa succesul Clubhouse cu propria sa versiune de camere de chat audio-centrate – dar capacitatea de a găzdui de fapt un Spațiu a fost limitată la utilizatorii Twitter cu 600 de adepți sau mai mult.

Acum, aproape un an mai târziu, Twitter oferă în sfârșit tuturor utilizatorilor săi posibilitatea de a găzdui un spațiu, ceea ce este un privilegiu care ar fi trebuit să fie acordat cu mult timp în urmă.

Twitter este puțin în urmă cu propriul program, având în vedere că a promis că toată lumea va putea porni un Space încă din aprilie. Echipa Spaces a trimis un tweet pentru a anunța schimbarea, menționând că utilizatorii de pe Android și iOS vor putea acum să găzduiască Spaces. De asemenea, oferă un GIF care reîmprospătează pe scurt utilizatorii despre cum să găzduiască un spațiu, în cazul în care ați uitat după toate aceste luni.

Twitter s-a avansat de-a lungul întregului an, lansând o serie de noi caracteristici pentru Spaces, cum ar fi posibilitatea de a adăuga co-gazde și până la 10 difuzoare. A creat un fond pentru creatorii Spaces, numit Programul Spark și chiar a pilotat Ticketed Spaces, altfel cunoscut sub numele de camere audio, care necesită să plătiți pentru intrare. Toate acestea fără a oferi tuturor utilizatorilor cea mai vitală abilitate dintre toate: opțiunea de a-și găzdui propriile camere.

Clubhouse a ieșit dintr-o stare de numai invitație în iulie, iar utilizatorii de telefonie mobilă au putut să se joace cu aplicația de atunci. Având în vedere că Twitter elimină acum restricțiile privitoare la privilegiile de găzduire, este posibil să fi ratat o fereastră importantă pentru a-i determina pe utilizatori să fie interesați de utilizarea funcției. Pe măsură ce Spaces crește, va grăbi dispariția Clubhouse-ului sau va ajunge ca o caracteristică abandonată precum Flotele asemănătoare poveștilor?