Tech Laptop

Ultrabook, o noua categorie de dispozitive mobile

Ultrabook, o noua categorie de dispozitive mobile

Pentru a defini sistemele Ultrabook, Intel a început cu ceea ce utilizatorii îşi doresc de la device-urile lor mobile. Sistemele Ultrabook sunt construite pentru a oferi utilizatorilor, la preţuri mainstream, posibilitatea de lucra pe sisteme mai subţiri, uşoare, elegante, care oferă experienţe captivante, fără a compromite performanţa.

“Nu am mai avut o astfel de transformare a computingului personal de opt ani de zile, de la lansarea tehnologiei Intel Centrino”, a declarat Eden. “Dispozitivele din prezent, dotate cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core, oferă utilizatorilor exerienţe de computing nemaiîntâlnite şi nu ne oprim aici. Ştim că utilizatorii vor mai mult pentru computerele lor si de aceea ne-am propus ca sistemele Ultrabook să fie cele mai adaptabile, complete şi satisfăcătoare dispozitive.

Transformarea PC-ului este în curs de desfăşurare
Primele sisteme Ultrabook, care vor fi disponibile din iarnă, sunt dotate cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core. Ele vor avea un design subţire şi se vor deschide imediat cu ajutorul tehnologiei Intel Rapid Start.

Generaţia de procesoarele Intel Sandy Bridge, lansată în acest an, oferă noi experienţe vizuale ca urmare a îmbunătăţirii performanţei şi graficii. Eden a declarat că până în prezent au fost vândute 75 de milioane de procesoare din a doua generaţie a gamei Intel Core, ceea ce le face cele mai bine vândute din istoria companiei. Oficialul Intel a subliniat şi cererea mare de PC-uri la nivel mondial, fiind vândute zilnic un milion de unităţi, consumul fiind mare mai ales în ţările emergente.

Eden a împărţit scena cu oficialii Microsoft pentru a arătat cum funcţionează noul sistem de operare Windows 8 pe un sistem Ultrabook. Cele două companii au vorbit despre colaborarea lor şi au punctat oportunităţile pe care Windows 8 le va reprezenta pentru dispozitive precum tablet PC-uri, device-uri hibrid şi sisteme Ultrabook.

Oficialul Intel a vorbit şi despre Thunderbolt, o nouă tehnologie I/O, de mare viteză, destinată performanţei, simplicităţii şi flexibilităţii. Thunderbolt permite stocarea rapidă a datelor şi conectarea la device-uri externe cu ajutorul unui singur cablu. El a prezentat cum funcţionează această tehnologie pe un echipament cu Windows 7.

Pregătind noul val de sisteme Ultrabook pentru 2012
Eden a prezentat la IDF şi cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core (cu nume de cod “Intel Ivy Bridge”), cu care vor funcţiona sistemele Ultrabook din 2012. Procesoarele, care vor fi încorporate în sisteme din 2012, vor oferi o performanţă şi eficienţă mai mari. Intel a îmbunătăţit grafica procesorului pentru experienţe video şi de gaming mai bune. Eden a prezentat şase sisteme Ultrabook bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core şi a declarat că se aşteaptă la o serie largă de astfel de produse la nivel global în 2012.

Sistemele Ultrabook vor avea caracteristici de securitate, datorită tehnologiilor Intel Identity Protection şi Intel Anti-Theft. Intel şi McAfee dezvoltă împreună un serviciu anti-furt pentru sistemele Ultrabook. Disponibilă din 2012, soluţia McAfee va fi prima care va beneficia de tehnologiile Intel şi va oferi mai multe servicii printre care protecţie de date, ştergere de date şi localizare pe hartă în caz de furt.

Îndemnând industria de computing să lucreze împreună pentru a oferi dispozitive uşoare şi subţiri, Mooly Eden a discutat despre componente precum carcasă, tastatură, baterie, care au nevoie de îmbunătăţiri pentru a realiza viziunea Ultrabook. Intel a prezentat o nouă tehnologie pentru economisirea energiei, care limitează numărul de reactualizări ale ecranului, atunci când este oprit. LG Display se numără printre primele companii care vor furniza astfel de display-uri pentru sistemele Ultrabook, cu ajutorul tehnologiei proprii Shuriken.

Viziunea Ultrabook îndeplinită
Viziunea Ultrabook este una multi-anuală, care implică eforturi din partea întregii industrii şi care se va realiza în trei faze. Eden a declarat că prima fază va avea loc în această iarnă, odată cu introducerea primelor sisteme Ultrabook, iar faza a doua va începe cu lansarea celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core, în prima jumătate a lui 2012. În 2013, Intel va lansa procesorul “Haswell” pe 22 nm, care va semnala a treia fază a tranziţiei către Ultrabook. La IDF, Mooly Eden a făcut o demonstraţie cu “Haswell” folosind o multitudine de aplicaţii în acelaşi timp. Dispozitivele care vor funcţiona cu viitorul cip vor transforma experienţa de computing personal, datorită consumului redus de energie şi a autonomiei de până la 10 zile în modul standby.