Tech Tableta

Ultrabook-ul tableta – un concept nou vechi

Ultrabook-ul tableta – un concept nou vechi

Ultrabook-urile reprezintă unul dintre sectoarele cele mai discutate la momentul actual. Jay Hyun Kim a realizat un nou concept de sistem hibrid între o tabletă şi un ultrabook. Deşi ideea este foarte interesantă, aceasta a fost deja pusă în practică şi prezentată la CES 2012.

Vă mai aduceţi aminte de Lenovo IdeaPad Yoga? Ei bine, conceptul despre care vorbim azi este aproximativ acelaşi numai că în cazul Lenovo este vorba despre un notebook, nu un ultrabook. Sistemul permite display-ului touchscreen o rotire de 360 de grade, atât încât să poate fi folosit ca o tabletă. Dispozitivul pare că are dimensiuni foarte reduse şi un alt lucru interesant de observat este tastatura care pare că nu are butoane fizice sau că acestea sunt oricum extrem de subţiri (cel puţin aşa văd eu).

Pe părţile laterale putem observa porturile USB, audio jack, butoanele de volum şi un buton cu ajutorul căruia se trece de la modul ultrabook la cel tabletă. De asemenea, în imaginile de prezentare apare şi un stylus care se pare că vrea să vină în ajutorul designerilor profesionali. În orice caz, ideea nu este complet nouă din moment ce a fost implementată pe un notebook, dar fiind vorba despre un ultrabook nu pot să spun că nu ridică semne de întrebare. Va trece mai departe la stadiul de prototip? Ce firmă ar aduce-o pe piaţă? La ce preţ ar veni? etc.

Îmi aduc aminte că şi cei de la Toshiba au avut un sistem hibrid la CES-ul de anul acesta, deşi tot nu putea fi încadrat la ultrabook aşa că rămâne de văzut în ce măsură va lua contur ideea lui Jay Hyun Kim.