Tech Laptop

Ultrabook Sony Vaio T13 – hands-on

Ultrabook Sony Vaio T13 – hands-on

Sony a prezentat în România primul ultrabook din portofoliu – Sony Vaio T13. La prima vedere, noul Sony Vaio T13 are un design asemănător cu cel întâlnit la Vaio Z şi Vaio S. Privit în detaliu, noul ultrabook T13 este subţire, uşor şi robust şi vine cu o carcasă realizată din aluminiu şi magneziu. Are câteva elemente care-l definesc şi-l delimitează de celelalte modele Vaio.

Echipat cu tehnologii noi de la Sony şi Intel, Seria T oferă echilibrul perfect între utilitate şi divertisment. Vaio T13 este disponibil cu un display de 13.3 inch şi este uşor de transportat în orice geantă. Este un model ideal pentru călătorii de afaceri sau vacanţe.

Modul Rapid Wake + Eco permite utilizarea ultrabook-ului în doar câteva secunde, prin simpla deschidere a capacului. Cu aceeaşi uşurinţă, noul ultrabook VAIO T va trece în modul deep sleep atunci când închdeți ecranul, reducând semnificativ consumul de energie şi asigurând păstrarea datelor în siguranţă timp de până la 30 de zile.

Legat de configuraţie, noul ultrabook Sony Vaio T13 vine echipat cu procesor Core i3 Sandy Bridge şi sperăm să vedem, spre toamnă, un refresh la gamă şi echiparea cu procesoare Intel Ivy Bridge. Vaio a echipat T13 cu o soluţie hibridă pentru stocare, utilizând hard disk de 320GB pentru uz general şi SSD de 32GB pentru a creşte performanţele sistemului (nu este disponibil pentru stocare de date). Se încadrează şi la grosime, T13 are 17.8mm, însă mi se pare cam greu la 1.6Kg.

Vine dotat şi cu o serie de porturi: USB 2.0 (x1), USB 3.0 cu încărcare prin USB (x1); ieşire HDMI; VGA şi chiar port de reţea RJ-45. Comparativ cu alte modele, la capitolul conectivitate şi porturi stă foarte bine!

Pentru a ne forma o părere corectă, îl aşteptăm la teste! Însă oare de ce Vaio a prezentat acum acest ultrabook? Nu e cam târziu să iasă pe piaţă cu un model echipat cu Sandy Bridge când majoritatea vendorilor au scos ultrabook-uri cu Ivy Bridge? În momentul de faţă îl avantajează preţul!

Modelul ultrabook Sony VAIO SVT1311M1ES cu procesor Intel Core i3-2367M 1.40GHz, 4GB, 320GB + SSD Hybrid 32GB, Intel HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium, Silver vine la preţul de 3.499,99 Lei.