Tech Hardware

Un prototip Apple (VideoPad) abandonat de Steve Jobs urmează să fie licitat

Un prototip Apple (VideoPad) abandonat de Steve Jobs urmează să fie licitat

Prototipul Apple VideoPad 2, pierdut de mult timp, va fi scos la licitație în noiembrie, ca parte a unei licitații de Istorie a științei și tehnologiei organizată de Bonhams, o casă internațională de licitații, din Los Angeles. VideoPad-ul va fi scos la licitație alături de alte prototipuri Apple și suveniruri Steve Jobs și se estimează că se va vinde între 8.000 de dolari și 12.000 de dolari.

Dezvoltat între 1993 și 1995 cu VideoPad 1 și 3 (singurele două exemple prezentate publicului), acest singur prototip PDA care a supraviețuit a fost următoarea încercare a Apple după Newton Message Pad. Spre deosebire de Newton Message Pad, ecranul pliabil includea se pare o cameră încorporată pentru conferințe video.

În ciuda faptului că a fost conceput pentru a fi înaintea timpului său, a fost anulat împreună cu sistemul de operare Newton după întoarcerea lui Jobs la companie în 1997. Potrivit lui Bonhams, după ce Jobs și-a dat seama că tehnologia nu era încă la nivelul necesar pentru o experiență pozitivă a utilizatorului .An open Apple VideoPad in front of a blank background

Dispozitivul a fost produs din schițe de design conceptual desenate de fostul CEO John Sculley. Designul nu a ajuns niciodată la public, dar a fost o viziune foarte timpurie pentru o tabletă și, dacă strâmbați ochii, puteți vedea o linie trasată între ea și dispozitive de succes precum iPhone și iPad.

LEGATE DE

POVESTEA SECRETĂ DE ORIGINE A IPHONE-ULUI
Alte dispozitive Apple setate pentru a face apariția la licitație includ computerul personal Apple II original și prototipuri precum Apple Macintosh, Apple EMate 300 și iPad de prima generație, plus o scrisoare scrisă de mână cu autograf de la Jobs către cel mai bun prieten al său din copilărie, estimată la 200.000 USD 300.000 USD.