Diverse

Un recuperator caldura poate face adevarate pentru locuinta dumneavoastra!

Un recuperator caldura poate face adevarate pentru locuinta dumneavoastra! mai 4, 2021
Cover-Recuperator-de-caldura-Daikin-VAM350-2000J

In momentul in care discutam despre incalzirea unei locuinte, exista fel si fel de solutii prin care ne putem asigura tot confortul dorit, cu atat mai mult pe timpul iernii, moment in care cu siguranta este nevoie de mentinerea unei temperaturi ridicate. Tocmai de aceea, ideea de a monta un recuperator caldura, este una excelenta, din foarte multe puncte de vedere.

Un sistem de ventilatie pentru locuinta, este o masina construita pentru a aduce aer proaspat in casa in cel mai direct mod posibil. Un ventilator scoate aer statut din casa; cealalta aduce aer proaspat din afara. In comparatie cu ventilatia naturala, cum ar simpla utilizarea a ferestrelor, sistemele de ventilatie profesionale ofera acelasi nivel de ventilatie, indiferent de conditiile de vant si de vremea din exterior. Dezavantajul unui astfel de sistem este ca, daca aerul exterior este rece, acesta trebuie incalzit si asta costa energie si, in cele din urma, bani.

Aici intervine acel recuperator caldura, fiind un aparat dedicat cu schimb de caldura care utilizeaza acelasi principiu de baza ca si un sistem clasic de ventilatie. Un ventilator aduce aer, un ventilator lasa aerul sa iasa. Cheia este ca, exista si un miez de schimb de caldura care incalzeste aerul adus din exterior inainte de a intra in casa. In esenta, miezul preia caldura din aerul de iesire si o transfera in aer cald la intrare, care ramane la fel de proaspat si curat, dar nu scade temperatura interioara. Rezultatul principal, consta in faptul ca, se pierde mai putina energie la incalzirea aerului din interior.

Desigur, principalul beneficiu al sistemelor de recuperare a caldurii se refera la faptul ca, exista mai putina caldura irosita, ceea ce inseamna si mai putini bani irositi pentru costurile de incalzire. Utilizand un sistem de ventilatie potrivit impreuna cu un recuperator de caldura de asemenea potrivit, puteti tine ferestrele inchise fara probleme si va veti putea bucura de aer cald si proaspat constant.

Daca locuiti intr-o casa mai noua, bine izolata, atunci aerul proaspat suplimentar pe care il veti obtine de la un sistem dotat cu tehnologia de recuperare a caldurii, va merita fiecare bant investit. Nu va mai trebui sa alegeti intre a respira aer pentru a nu pierde caldura, si tot ceea ce veti avea nevoie, se va rezuma la apasarea unui simplu buton. Chiar si in casele mai vechi, confortul dumneavoastra poate varia substantial in functie de vremea de afara. Lucrul minunat al ventilatorului este ca isi va regla puterea pentru a se potrivi nevoilor pe care lea veti, mentinandu-va respiratia usoara oricand aveti nevoie

O ventilatie corecta in general, nu numai ca ne ajuta din punct de vedere financiar, dar ne ajuta si in mentinerea sanatatii. Ventilatia in spatiile inchise, este extrem de importanta datorita faptului ca, putem respira sau nu, un aer proaspat, ceea ce ne va mentine din punct de vedere fizic, mereu sanatosi.

O ventilatie corect realizata, ne poate ajuta sa evitam aparitia mucegaiului ori a umezeli excesive. Stim foarte bine faptul ca, mucegiul este extrem de daunator, fiind capabil sa creeze probleme serioase de sanatate in ceea ce priveste sistemul respirator. Tocmai de aceea, in momentul in care observam ca mucegiul isi face aparitia, trebuie sa depistam problema cauzatoare si sa luam masuri in cel mai scurt timp. Nu doar sistemul de ventilate este important in acest caz, deoarce chiar si acel recuperator de caldura poate constribuii, astfel incat sa se poata mentine o temperatura interiora constanta, indiferent de cat de scazute sunt temperaturile de afara.

Daca doriti sa achizitionati sisteme de aer conditionat, ori recuperatoare de caldura si tot felul de alte produse pentru a va asigura o ventilatie si o temperatura corecta si lipsita de probleme la interior, atunci sunteti invitati sa accesati magazinul online Torn-climatizare.ro, deoarece aici, la numai un simplu click distanta, aveti posibilitatea de a descoperii tot ceea ce aveti nevoie, fara nici un fel de bataie de cap. In plus, discutam despre produse care sunt disponibile la un raport pret/calitate mai mult decat avantajos.

Pe scurt, gama variata de produse pe care le puteti gasi pe Torn-climatizare.ro, sunt impartite in categorii precum:

 • Aer conditionat inverter split
 • Aer conditionat multisplit inverter
 • Aer conditionat duct inverter
 • Aer conditionat inverter caseta
 • Aer conditionat inverter coloana
 • Aer conditionat inverter de tavan
 • Aer conditionat inverter de pardoseala
 • Aer conditionat Vrv-Vrf
 • Pompe de caldura Mitsubishi Electric Zubadan Ecodan
 • Pompe de caldura Daikin Altherma
 • Recuperatoare de caldura
 • Perdele de aer
 • Uscatoare de maini
 • Purificatoare de aer
 • Elemente de comanda
 • Camere server, racire tehnica

Toate acestea va asteapta la cel mai bun raport calitate/pret de pe piata, iar printr-o simpla si singura comanda online, va veti putea asigura tot necesarul in ceea ce priveste o ventilatie corespunzatoare  fie ca este vorba despre propria locuinta, ori despre sediul unui birou sau afacerii pe care o manageriati.

Toate detaliile va sunt puse la dispozitie online, pe Torn-climatizare.ro, iar in cazul in care aveti orice intrebare sau nelamurire, nu ezitati sa luati legatura cu unul dintre operatorii magazinului, iar la final, veti putea avea garantia ca ati ales exact produsele pe care le cautati, in functie de nevoile pe care le aveti, beneficiind de servicii de consultanta de inalta calitate.

Niciodata nu trebuie sa uitam faptul ca, sistemul de ventilatie joaca un rol foarte important pentru sanatate, tocmai datorita faptului ca, petrecem extrem de mult timp in interior unde aerul pe care il respiram, nu este mereu in cea mai buna forma.