Diverse Tech

Utilizatorii Android beneficiază de o altă opțiune de remote bazată pe aplicație

Utilizatorii Android beneficiază de o altă opțiune de remote bazată pe aplicație noiembrie 10, 2021
Android-goole

Google și-a actualizat aplicația Google Home Android pentru a adăuga o telecomandă încorporată pentru Android TV, Google TV și alte dispozitive precum Nvidia Shield. Funcția, care a fost depistată de 9to5Google, este o opțiune utilă dacă pierdeți o telecomandă fizică. Pentru a-l folosi, mergeți la pagina din aplicația Google Home pentru dispozitivul pe care doriți să-l controlați, apoi atingeți „Deschideți telecomandă” în colțul din stânga jos al paginii.

Deși funcția de la distanță Google Home este disponibilă doar pe Android deocamdată, eventuala sa lansare pe iOS are potențialul de a fi un plus mult mai util. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii Android au deja opțiunea de a folosi o telecomandă software similară prin aplicația Google TV și o țiglă de la distanță în setări rapide. Utilizatorii iOS, între timp, nu au acces la aceleași funcții convenabile. Din păcate, Google nu a anunțat încă când va ajunge noua funcție de la distanță Google Home pe iOS.

Telecomanda are și o tastatură pe ecran.
Fotografie de Thomas Ricker / The Verge

Navigarea implică trecerea printr-o interfață mare cu touchpad, mai degrabă decât atingerea unui D-pad, iar sub touchpad există butoane pentru a reproduce butoanele de comandă rapidă a telecomenzii fizice din spate, acasă și ale Asistentului Google. Există, de asemenea, un buton pentru a porni și opri un televizor și am văzut că apar butoanele de volum și dezactivare a sunetului când folosim telecomanda pentru a controla un proiector bazat pe Android TV. În mod similar, o tastatură apare automat când vi se solicită introducerea acreditărilor de conectare, de exemplu.

Nimic din toate acestea nu va fi revoluționar pentru utilizatorii de Android, dar este de bun augur pentru utilizatorii de iOS atunci când funcționalitatea va ajunge în cele din urmă în aplicația iOS a Google Home.