Tech Tableta

Wikipad – tableta de gaming in video oficial

Wikipad – tableta de gaming in video oficial

Wikipad este prima tabletă dedicată în totalitate gaming-ului. Aceasta a fost pentru prima oară adusă în Las Vegas, la CES 2012 și am discutat la sfârșitul lunii iulie despre câteva specificații tehnice cu care vine. Acum, noul dispozitiv apare într-un video oficial și putem arunca o privire și asupra altor detalii tehnice.

Tableta are un design diferit față de prototipul văzut inițial, însă vine, așa cum știam și inițial, cu procesor quad core Tegra 3 de 1,4GHz, 1GB RAM și 16GB memorie internă. Are un ecran IPS de 10.1 inch cu o rezoluție 1280×800, iar primul model care va intra pe piață nu va avea capacități de redare 3D. Probabil în versiunile care vor urma vom avea parte și de această tehnologie. Ca dimensiuni, aceasta are o grosime de 6.8mm și o greutate 560 de grame, iar bateria de 23,46Wh oferă o autonomie de până la 8 ore.

Suntem tare curioși cum decurge o sesiune de gaming cu acel docking ce pune la dispoziție două joystick-uri. Încă nu se știu detalii referitoare despre data de lansare sau prețuri, dar ne așteptăm să o vedem anul acesta pe piață.