Software Tech

Windows 7 – locul 1 in Statele Unite ale Americii

Windows 7 – locul 1 in Statele Unite ale Americii

Raportul a fost realizat de Stat Counter pe sistmele de operare MAC şi PC şi a avut loc în perioada martie 2010 – martie 2011. Conform studiului, tendinţa utilizatorilor este aceea de a migra de la Windows XP spre Windows 7. Astfel, pentru prima dată de la lansarea lui Windows 7, acesta reuşeşte să treacă pe poziţia de lider, fiind ales de 31,71% din totalul de utilizatori care au participat la acest studiu.

Windows XP rămâne pe poziţia secundă cu 31.56%, însă va pierde tot mai mult teren în următoarea perioadă. Surprinzător, dar Windows Vista, eşecul Microsoft în materie de sisteme de operare, ocupă poziţia a 3-a cu 19.07%, urmat de MAC OS X, preferat de 14,87% dintre utilizatori.

Chiar dacă are foarte mulţi fani, Linux are o cotă de piaţă de doar 0.7%. Personal, mă aşteptam la un procentaj mai mare, însă vorbim de Statele Unite, ţara unde toate laptop-urile se vând cu sisteme de operare Windows. Declinul său este şi o dovadă incontestabilă a faptului că utilizatorii sunt mult mai atraşi de sistemele de operare user-friendly, care sunt foarte usor de utilizat, cu interfeţe prietenoase. Ştiu că şi noile versiuni de Linux vin cu aceste avantaje, dar încă mai sunt multe probleme cu privire la rularea mai multor aplicaţii de divertisment, office etc.

Aşteptăm un raport şi pe Europa. Aici procentele cred că sunt altele. Producătorii de laptop-uri vând mult mai multe produse cu Linux şi cred că există o comunitate mai mare de utilizatori de Linux.