Tech

Windows 7 – probleme cu bateriile

Windows 7 – probleme cu bateriile

A tot umblat vorba că Windows 7 ar consuma excesiv de mult şi de repede bateriile laptop-urilor şi ale mini-laptop-urilor, la fel ca predecesorul său Windows Vista. Zvon sau nu, se pare că cei de la Microsoft au primit destule plângeri pe această problemă, aşa că s-au pus pe investigat.

Se pare că problemele bateriilor aduse deWindows 7 nu se limitează doar la consumul excesiv al bateriilor. O serie de utilizatori s-au plâns de faptul că din cauza sistemului de operare, autonomia bateriei a scăzut cu 30 de minute până la două ore într-un timp foarte scurt (un utilizator chiar a declarat că autonomia bateriei a scăzut de la 45 de minute la 15 minute în două săptămâni). Mai mult decât atât, o serie de utilizatori au declarat că, după instalarea OS-ului, au primit o serie de mesaje de eroare în care se menţiona necesitatea schimbării bateriei laptop-ului (deşi aceasta mersese foarte bine înainte de instalare). Alte probleme vizează şi faptul că bateria nu se mai încarcă complet sau că se consumă chiar şi în modul stand-by.

Vina luiWindows 7 sau nu, Microsoft promite că va investiga problema şi deja s-a pus pe treabă împreună cu partenerii de hardware şi cu producătorii de laptop-uri. Conform declaraţiilor de până acum, este posibil să fie o problemă din BIOS, pentru că Windows 7 utilizează date din BIOS ca să determine dacă bateria trebuie schimbată. Microsoft bănuieşte că update-urile trimise de BIOS sunt greşit interpretate drept erori de Windows.

Probleme legate de baterii au mai fost remarcate în perioada de testare a Windows 7 Beta, în special de către utilizatorii de mini laptop-uri. Însă încă de la lansarea sistemului de operare, în octombrie anul trecut, au apărut plângeri legate de baterii. Până acum s-au vândut 60 de milioane de licenţe Windows 7, însă nu se cunoaşte procentul utilizatorilor afectaţi de această problemă. Microsoft promite că va anunţa soluţiile imediat ce le va găsi.