Tech

Windows 7 la 2 ani (concurs)

Windows 7 la 2 ani (concurs)

Nici nu am simţit când au trecut cei 2 ani. Îl utilizez din primele zile de când a fost disponibil pe piaţă. Pot spune că l-am îndrăgit imediat. Veneam după o perioadă lungă de Windows XP, Vista mă dezamăgise de câteva ori, iar Windows 7 parcă a fost acea “gură de aer” pe care o aşteptam cu toţii din partea Microsoft. Şi din vara lui 2009 îl folosesc pe toate sistemele mele.

În prezent mă bucur de stabilitatea lui Windows 7 şi nu cred că-l schimb prea curând. Se mişcă bine, nu am probleme în rularea unor aplicaţii şi jocuri preferate, gestionează foarte bine resursele indiferent de numărul aplicaţiilor deschise. Nu am întâlnit situaţii în care Windows 7 să nu se descurce. Am fost puţin dezamăgit când am aflat că Windows Movie Maker nu a mai fost introdus nativ în sistemul de operare, dar am aflat de Windows Live şi de pachetul Essentials. O să vă povestesc mai multe despre acest pachet software într-un alt articol.

Windows 7 m-a ajutat să scap de problema driverelor la anumite PC-uri/laptop-uri mai vechi. După cum ştiţi, acesta vine cu o bază importantă de drivere. Şi am să vă spun o mică povestioară. “În toamna lui 2009, un prieten a venit la mine cu un laptop mai vechi şi dorea să-i instalez un sistem de operare. A avut Windows XP multă vreme, dar nu mai găsea cd-ul cu drivere, iar pe pagina producătorului nu mai exista modelul. Aşa că l-am sfătuit să treacă la Windows 7, ţinând cont că cerinţele de sistem erau ok. A cumpărat licenţa şi am instalat-o în câteva minute. Partea frumoasă a fost când am descoperit că au fost instalate şi driverele componentelor şi n-a mai fost nevoie să le caut prin toate colţurile internetului.” Ştiu că la un an de la instalare, laptop-ul mergea la fel de bine şi probabil merge şi în prezent.

Şi odată cu Windows 7 am scăpat de blue screen-uri. Cel puţin eu n-am mai văzut demult un ecran albastru tradiţional Microsoft Windows. Pentru cine nu a prins perioada “Blue Screen of Death“, acesta apărea când sistemul utiliza drivere prost făcute, memorie stricată, un registru corupt sau niște DLL-uri incompatibile. Cele mai multe le-am văzut la Windows 98/ME.

Bun! Să trecem la CONCURS! Pentru că Windows 7 se bucură de succes la 2 ani de la lansare, ne-am gândit să-i urăm “La mulţi ani!” printr-un concurs. Vreau să citesc cât mai multe păreri despre Windows 7, de ce-l utilizaţi, cât de mult vă ajută în activitatea zilnică – la birou sau pentru divertisment, care sunt principalele aplicaţii pe care le utilizaţi din Windows 7 etc. Vreau să văd cât de bine utilizaţi Windows 7. Competiţia este deschisă tuturor şi va dura 2 săptămâni – 07.11.2011 – 21.11.2011. Câştigătorul va fi anunţat în perioada imediat următoare, în funcţie de numărul participanţilor. Trebuie să citesc şi să analizez cele scrise de voi:), apoi voi alege fericitul câştigător în funcţie de calitatea postărilor. Deci, cel care reuşeşte să mă impresioneze cel mai mult are toate şansele să fie câştigătorul.

Pentru a vă înscrie la concurs trebuie să îndepliniţi una din cerinţele de mai jos:
– dacă aveţi blog (de minim 3 luni) – postaţi un articol cu modul în care utilizaţi Windows 7, ce apreciaţi la el etc;
– faceţi un filmuleţ (sau mai multe) cu şi despre modul de utilizare Windows 7;
– dacă nu aveţi blog şi nici chef să faceţi filmuleţe – lăsaţi un comentariu la acest articol cu părerile despre acest sistem de operare, modul în care îl utilizaţi, cum vă ajută în activitatea zilnică etc.

Important este ca, după ce scrieţi articolele pe bloguri sau faceţi filmuleţele, să lăsaţi un comentariu la acest articol cu link-urile spre postările sau filmuleţele voastre.

Şi dacă este concurs înseamnă că avem şi un premiu de oferit. Cel care va reuşi să mă impresioneze cu povestea (poveştile) despre Windows 7 va primi un laptop cu licenţă Windows 7 oferit de Microsoft.

Şi în mod special aş dori să ştiu ce însemnă Windows 7 în activitatea zilnică pentru Andra Zaharia, Cristi Dorombach, Daniel Chetroni, Bogdan Petre şi pentru colegii de la Playtech.

Featured-image
Postarea Urmatoare