Smartphones Tech

Windows 11 cauzează probleme de performanță pentru unele procesoare AMD Ryzen

Windows 11 cauzează probleme de performanță pentru unele procesoare AMD Ryzen octombrie 7, 2021
Ryzen

Windows 11 este oficial dezactivat, dar dacă aveți un procesor AMD Ryzen, vă recomandăm să nu mai actualizați puțin: compania raportează că cipurile sale ar putea avea probleme cu noul sistem de operare care ar putea duce la scăderea performanței la 15% în unele cazuri.

AMD și Microsoft au găsit două probleme principale cu Windows 11 pe Ryzen. Primul este că Windows 11 poate face ca latența cache L3 să se tripleze. AMD spune că problema ar putea cauza performanțe cu 3-5% mai slabe în cele mai multe aplicații afectate, în timp ce unele jocuri (AMD le cheamă în mod specific pe cele „utilizate în mod obișnuit pentru eSports”) ar putea avea scăderi de performanță de 10-15%.

LEGATE DE

Recenzie Windows 11: o casă familiară care este încă în curs de renovare
Windows 11 are, de asemenea, probleme cu tehnologia „nucleului preferat” a AMD, care are de obicei scopul de a transfera firele către cel mai rapid nucleu al unui procesor. AMD avertizează că utilizatorii ar putea vedea probleme de performanță în sarcinile dependente de CPU, în special pe procesoarele cu mai mult de opt nuclee de aproximativ 65W TDP.

AMD și Microsoft au confirmat deja că „investighează activ aceste probleme cunoscute pentru rezolvare prin actualizări de software”. Cele două companii promit că atât o actualizare Windows cât și o actualizare software sunt planificate pentru mai târziu în această lună pentru a încerca să rezolve aceste probleme. Între timp, s-ar putea să doriți să rămâneți cu Windows 10 până când AMD și Microsoft vor rezolva lucrurile.