Software Tech

Windows 8.1 este disponibil si in Romania

Windows 8.1 este disponibil si in Romania

La nivel global, utilizatorii de Windows 8 din peste 230 de țări, vorbitori a peste 37 de limbi, pot descărca gratuit update-ul din Windows Store.

Windows 8.1 duce cu un pas mai departe viziunea Windows despre rolul unei experiențe de utilizare puternic personalizate și respectă promisiunea Microsoft de a veni cu actualizări mai des, bazat pe feedback-ul utilizatorilor. De altfel, Windows 8.1 marchează momentul apariției pe piață a unui val de dispozitive inovatoare, atât pentru consumatorii finali, cât și pentru clienții de business – de la mobilitatea și flexibilitatea tabletelor și a device-urilor 2 în 1, la experiențe complexe și mult mai productive pe laptop și dispozitive de tip all-in-one. Multe dintre aceste device-uri sunt dispozitive touch și prezintă funcționalități avansate în ceea ce privește puterea de procesare, autonomia și design-ul.

În plus, Windows 8.1 oferă o serie de îmbunătăţiri la capitolul personalizare și customizare:

Puternic personalizat. Ecranul de start este acum mult îmbunătățit și poate fi mult mai ușor personalizabil. Printre altele, noul ecran de start permite ajustarea mărimii tiles-urilor și propune o gamă variată de culori și de design-uri pentru background. De altfel, utilizatorul poate accesa aplicațiile atât din ecranul de start, cât și din obișnuitul desktop Windows.

Mai ușor de accesat. Vești bune pentru utilizatori: cunoscut ca un simbol pentru Windows, prietenosul buton de Start revine, făcând căutarea mai ușoară și mai la îndemână. Opțiunea All Apps le permite utilizatorilor să facă un inventar al aplicațiilor, iar opțiunile de asistență Help și Tips permit o navigare mai rapidă.

Căutare avansată. Noul Bing Smart Search facilitează cautarea pe device și pe Internet, indiferent dacă este vorba de aplicații, foldere, fotografii sau site-uri.

Gamă diversă de aplicații, direct din Start. Windows 8.1 este o experiență inovatoare, oferind o gamă foarte largă de servicii direct din ecranul de start, pentru rapiditatea și confortul utilizatorului. Fie că este vorba de convorbiri pe Skype, mailuri, editări în Office, căutarea unor rețete noi prin Bing Food sau Drink app, totul este conceput astfel încât utilizatorul să interacționeze rapid și eficient cu device-ul. În plus, Windows 8.1 aduce și Internet Explorer 11, singurul browser gândit integral pentru dispozitive cu touch, care, pe lângă rapiditate și fluiditate, prezintă o serie de inovații: sensibilitate mai mare pentru touch, viteză mai mare, sincronizarea istoricului din browser, a setărilor și a bookmarks-urilor favorite. Windows 8.1 este, de asemenea, primul și singurul sistem de operare care oferă suport pentru printare 3D, de la plug-and-play la aplicații și documente specifice.

Cel mai eficient device pentru multi-tasking. Permite afișarea și funcționarea simultană a patru aplicații, prin ajustarea mărimii lor, lansarea unei noi aplicații dintr-o aplicație deja deschisă, suport multi-monitor care le permite utilizatorilor să vadă desktopul sau aplicațiile din Windows Store pe oricare dintre monitoarele aflate în lucru.

Integrare în cloud cu SkyDrive. Facilitează activitatea utilizatorului, accesul la documente se face rapid, de pe orice device sau din orice locație. Cu SkyDrive Smart Files, utilizatorii pot crea, edita, salva și face sharing de documente pe și de pe orice device.

Windows Store mai atractiv. Noul design al Windows Store face ca experiența de vizionare și de achiziționare să fie mai facilă și mai atractivă – design și categorii fresh care ajută utilizatorul să țină pasul cu noutățile, recomandări personalizate cu ajutorul tehnologiei propuse de Bing și multe altele. De altfel, cu Windows 8.1, aplicațiile vor primi update automat, fără să fie nevoie de inputul utilizatorului.