Software Tech

Zoom nu va cumpăra Five9!

Zoom nu va cumpăra Five9!

Five9 va rămâne independent – oferta sa care va fi achiziționată de Zoom este dezactivată. Deși un comunicat de presă al Five9 spune că a fost „reziliat de comun acord”, este de asemenea cazul în care acționarii Five9 au respins acordul de 14,7 miliarde de dolari.

Zoom a anunțat inițial achiziția pe 18 iulie. Five9 automatizează gestionarea contactelor cu clienții pentru companii, iar tranzacția trebuia să consolideze ofertele de afaceri ale Zoom. Concurenții săi majori sunt furiști precum Microsoft și Google, iar acordul ar fi ajutat compania mai mică să se extindă.

Aceasta ar fi trebuit să fie o tranzacție totală, dar din păcate pentru Zoom, prețul acțiunilor sale a pierdut mai mult de un sfert din valoarea sa de când au anunțat achiziția. De obicei, atunci când o companie este cumpărată, acționarii primesc o primă peste prețul acțiunilor; deoarece aceasta a fost o ofertă totală, totuși, Zoom ar ridica Five9 la reducere.

La începutul acestei luni, Institutional Shareholder Services, un consilier proxy independent, a recomandat acționarilor să voteze împotriva tranzacției. Guvernul a avut, de asemenea, un lucru sau două de spus despre posibilele riscuri de securitate națională, care probabil nu au ajutat lucrurile.

Într-o postare pe blog publicată joi, CEO-ul Zoom, Eric Yuan, spune că achiziția nereușită nu va afecta în mod semnificativ planurile Zoom. Five9 „nu a fost în niciun fel fundamentală pentru succesul platformei noastre și nici nu a fost singura modalitate prin care să oferim clienților noștri o soluție convingătoare de centru de contact”, a spus el. Zoom intenționează să își păstreze „parteneriatele de lungă durată” cu Five9 și alte companii care oferă servicii similare