Tech Tableta

Zvon: Motopad, primul tablet PC cu Android 3.0?

Zvon: Motopad, primul tablet PC cu Android 3.0?

Conform unui zvon apărut pe contul de Twitter al unui site din Rusia, cei de la Motorola lucrează la un tablet PC de 7 inch numit Motopad, care va fi şi primul dispozitiv echipat cu sistemul de operare încă nelansat Android 3.0.

Motorola vrea de mult să intre pe segmentul tablet PC-urilor. Până acum, zvonurile vorbeau despre un viitor model de 10.1 inch care să concureze cu iPad-ul celor de la Apple şi care ar fi cunoscut sub numele de cod Stingray. Interesant este că un anunţ apărut recent pe contul de Twitter al unui site de specialitate din Rusia vorbeşte de … Motopad, un tablet PC de 7 inch care, una peste alta, va fi primul dispozitiv echipat cu sistemul de operare Android 3.0.

Conform mesajului de pe Twitter, cei de la Google au ales Motopad-ul în varianta de 7 inch pentru a prezenta viitorul sistem de operare Android 3.0 (cunoscut acum drept Honeycomb). Evident, nu se ştie cât din acest zvon este adevărat până nu primit vreo confirmare oficială sau vedem cu ochii noştri. Momentan, încă nu a fost lansată versiunea Android 2.3 Gingerbread a sistemului de operare, aşadar este încă prematur să vorbim de varianta 3.0, mai ales că în ciclul upgrade-urilor Android, de obicei trebuie să treacă 6 luni între o versiune a OS-ului şi lansarea următoarei versiuni, iar cei de la Motorola au anunţat că vor să îşi lanseze tablet PC-urile la începutul lui 2011. Cu toate acestea, există un precedent: anul trecut, Motorola a fost compania aleasă pentru a prezenta pentru prima dată versiunea Android 2.0, prin Droid. Ţinând cont de toate acestea, s-ar putea ca până la urmă să fie totuşi vorba despre o apariţie la CES 2011? Rămâne de văzut.