Tech Tableta

Zvonuri – BlackPad, Galaxy Tab, Motorola tablet PC şi iPad

Zvonuri – BlackPad, Galaxy Tab, Motorola tablet PC şi iPad

În industria portabilelor au apărut recent câteva zvonuri privind o serie de tablet PC-uri care ar urma să apară în viitorul apropiat. Este vorba despre frânturi de informaţii privind BlackPad-ul celor de la RIM, Galaxy Tab-ul celor de la Samsung, ultraportabilul celor de la Motorola şi misteriosul iPad de 7 inch.

Un stol de zvonuri mititele a dat buzna zilele acestea prin industria portabilelor, câte o informaţie răzleaţă sau un detaliu rătăcit despre nişte tablet PC-uri care ar urma să apară în viitorul apropiat şi a căror existenţă este mai mult sau mai puţin sigură (după caz). Astfel, mai reuşim să adăugăm câte un amănunt la lista (oricum scurtă) de date despre BlackPad-ul celor de la RIM, Galaxy Tab-ul celor de la Samsung, tablet PC-ul de 10 inch al celor de la Motorola şi misteriosul iPad de 7 inch.

Astfel, despre BlackPad, viitorul tablet PC al celor de la Research in Motion (RIM), aflasem recent că ar urma să fie lansat în luna noiembrie a acestui an şi ca ar avea un display de 9.7 inch, la fel ca iPad-ul, două camere, conexiuni Wi-Fi, Bluetooth şi 3G. Noile zvonuri indică faptul că va fi disponibil la un preţ de 499 de dolari şi va fi fabricat de firma taiwaneză Quanta Computer, care a câştigat contractul de producţie şi care va începe să accepte precomenzi din septembrie. Se anticipează că în 2010 vor fi vândute 2 milioane de BlackPad-uri, iar în 2011 se vor vinde 8 milioane de unităţi.

Pe de altă parte, o sursă anonimă din cadrul Verizon Wireless confirmă existenţa Samsung Galaxy Tab-ului şi a tablet PC-ului Motorola. În ceea ce priveşte primul ultraportabil, nu se precizează decât că Samsung lucrează într-adevăr la un tablet PC cu display de 7 inch, sistem de operare Google Android şi cameră plasată frontal, pentru conferinţe video. Momentan se bănuieşte că Galaxy Tab urmează să fie lansat pe 11 august. Despre tablet PC-ul Motorola, sursa precizează că va veni cu un display de 10 inch, procesor de 1 GHz sau 1.3 GHz, cameră plasată frontal (pentru conferinţe video) şi sistemul de operare Android 3.0. Dacă iniţial lansarea acestui dispozitiv fusese plănuită pentru decembrie 2010, acum este posibil ca ea să fie întârziată de lansarea Android 3.0 şi până la urmă tablet PC-ul Motorola să ajungă pe piaţă de abia în februarie 2011.

Ultimul pe listă este misteriorul iPad de 7 inch, despre care mulţi cred că ar fi doar un produs al imaginaţiei, deşi despre el au mai apărut zvonuri şi înainte. Cele mai recente informaţii sunt furnizate de Mingchi Kuo, Digitimes Research Senior Analyst, care susţine că Apple se pregăteşte să lanseze, pe de-o parte, un iPad de 9.7 inch upgradat, cu un procesor ARM Cortex-A9 şi 512 MB RAM în primul trimestru al anului 2011, şi pe de altă parte un iPad cu display de 7 inch, echipat tot cu CPU Cortex-A9, cu o rezoluţie 1024 × 768 pixeli.