Tech Tableta

Zvonuri – tablet PC-uri de la RIM, HTC si HP

Zvonuri – tablet PC-uri de la RIM, HTC si HP

Conform noilor zvonuri din industrie, tablet PC-ul celor de la RIM va fi lansat pe piaţă în luna noiembrie, pentru a prinde sezonul de sărbători. Pe de altă parte, se pare că producătorul de smartphone-uri HTC vrea să intre la rândul său pe segmentul tablet PC-urilor. Între timp, cei de la HP declară că tablet PC-ul lor cu webOS va fi “similar cu iPad-ul”.

Dacă vă era dor de ceva veşti proaspete din domeniul tablet PC-urilor, iată că prin lumea portabilelor au răsărit noi zvonuri şi mici detalii legate de tablet PC-urile celor de la RIM, HTC şi HP.

În primul rând, se pare că producătorul de smartphone-uri HTC vrea să intre şi el pe această nişă şi ar pregăti, conform zvonurilor, un tablet PC cu următoarele specificaţii tehnice: rezoluţia display-ului multi-touch de 1280 x 720 pixeli, procesor nVIDIA Tegra 2, spaţiu de stocare de 32 GB SSD, 2 GB memorie RAM, conexiuni WiFi şi Bluetooth, GPS şi sistemul de operare Google Android (probabil Android 3.0). Mai mult decât atât, dispozitivul ar urma să fie produs de către compania taiwaneză Pegatron şi ar urma să aibă un preţ de 790 de dolari. Sursele spun că tablet PC-ul HTCva ajunge pe piaţă în primul trimestru al anului 2011.

Despre BlackPad-ul celor de la RIM tot auzim zvonuri peste zvonuri, dar nu vedem deocamdată nimic concret. Mai nou, se pare că tablet PC-ul ar fi programat să intre pe piaţă la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a profita de sezonul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, este readusă în discuţie posibilitatea ca BlackPad să fie echipat cu un sistem de operare nou, în loc de BlackBerry OS 6, este subliniat din nou faptul că va dispune de Wi-Fi şi Bluetooth şi că va costa 499 de dolari. Se pare că tablet PC-ul RIM de 9.7 inch va fi mai mult un dispozitiv orientat către mediul de business.

Legat sau nelegat de BlackPad-ul nostru, se pare că cei de la RIM ar fi completat recent şi o aplicaţie de trademark pentru numele SurfBook, în Canada, la CIPO (Canadian Intellectual Property Office). Numele este destul de vag: nu se ştie dacă acest SurfBook este un tablet PC, un netbook, un smartbook sau, cine ştie, ceva legat de software. Speculaţiile vor continua până la vreun anunţ oficial.

Între timp, cei de la HP lucrează de zor la un tablet PC cu sistemul de operare webOS, care va fi, se pare, “similar cu iPad-ul.” Cel puţin asta rezultă dintr-un mail trimis de Peter Helm comunităţii Palm Developer Community:

Acest lucru ar putea sugera că viitorul tablet PC HP cu webOS, aşteptat în 2011, va avea un display de 9-10 inch, însă nimic nu a fost confirmat.