Tech

Avioanele spațiale ale rachetei Virgin Galactic au fost eliminate pentru a zbura în urma sondei FAA

Avioanele spațiale ale rachetei Virgin Galactic au fost eliminate pentru a zbura în urma sondei FAA

Virgin Galactic a lui Richard Branson a fost autorizat să se întoarcă în spațiu, în urma unei investigații a Administrației Aviației Federale asupra unei încălcări a spațiului aerian care a avut loc în timpul misiunii foarte mediatizate Unity 22 care a transportat Branson și alți cinci angajați Virgin.

FAA a pus la pământ avioanele spațiale cu rachetă ale companiei și a deschis o anchetă de „nenorocire” în urma zborului, care a fost apreciat ca un succes în iulie. Agenția a spus la vremea respectivă că nava spațială VSS Unity a zburat din spațiul său aerian permis, în timp ce a alunecat înapoi în Spaceport America din New Mexico pentru o aterizare. Miercuri, FAA a raportat că și-a încheiat ancheta, care a confirmat abaterea de la planul original de zbor.

“FAA a constatat, de asemenea, că Virgin Galactic nu a reușit să comunice deviația către FAA după cum este necesar”, se arată într-o declarație a agenției. “FAA a cerut Virgin Galactic să implementeze modificări privind modul în care comunică FAA în timpul operațiunilor de zbor pentru a menține publicul în siguranță. Virgin Galactic a făcut modificările necesare și poate reveni la operațiunile de zbor.” Într-o declarație separată, Virgin Galactic a extins modificările, despre care se spune că includ pași suplimentari „pentru a asigura notificări de misiune în timp real către controlul traficului aerian al FAA” și „calcule actualizate pentru extinderea spațiului aerian protejat pentru zboruri viitoare”.

“Desemnarea unei zone mai mari se va asigura că Virgin Galactic are un spațiu aerian amplu protejat pentru o varietate de traiectorii de zbor posibile în timpul misiunilor de zbor spațial.”

Ancheta a forțat o întârziere a zborului de urmărire al companiei, care va include membrii forțelor aeriene italiene. Compania nu a stabilit încă o nouă dată țintă pentru acea misiune, numită Unity 23.