Hardware Tech

Cel mai bun hard disk extern si SSD din 2020

Cel mai bun hard disk extern si SSD din 2020

Cel mai bun hard disk extern si SSD din 2020 pentru Mac, PC, PS4 si Xbox

Majoritatea calculatoarelor noi nu au o memorie interna de stocare a datelor mult prea mare. In general au o memorie de 256 GB sau 512 GB. Consolele de jocuri precum PS4 si Xbox One includ doar discuri de pana la 1 TB (aproximativ 1000 GB).
Datorită interfețelor USB 3.0 (și 3.1 / 3.2) și USB-C mai rapide, majoritatea se pot descurca cu un hard disk standard care foloseste tehnologia unui hard disk mai vechi.

Acestea au devenit mai accesibile, modelele ajungand chiar la o capacitate interna de 5TB. Sunt mai putin costisitoare, iar viteza de citire este mult mai rapida.

Un mare avantaj este achizitionarea unui hard disk extern compatibil fie cu Mac, fie cu orice alt computer, cum ar fi un computer Windows. Acest lucru poate fi de mare ajutor pentru a putea stoca in siguranta toate fisierele.

Majoritatea hard disk-urilor prezentate in acest articol pot fi utilizate indiferent dacă aveți un PC Windows, Mac, PlayStation 4 sau Xbox – atata timp cat acestea sunt formatate pentru acea platforma.

Sunt hard diskuri care lucreaza cu o platforma anume. Daca in instructiuni nu este specificat acest lucru, atunci toate hard disk-urile mentionate aici sunt compatibile cu Windows, dar pot fi formatate si pentru Mac-uri.

Multe dintre ele includ cabluri sau adaptoare pentru porturile USB-C și USB-A. Daca acestea nu sunt incluse, atunci ele pot fi achizitionate separat.

SSD SanDisk 1TB Extreme Pro portabil

SSD SanDisk 1TB Extreme Pro

SSD SanDisk Extreme Portable ofera o viteza de pana la 550 MB pe secunda. Versiunea de 1 TB costa putin mai mult decat standardul Extreme Portable si ofera aproape de doua ori viteza mai mare : aproximativ 1.050MBps (putin peste un gigabyte pe secunda), conform SanDisk.

Un fișier video de 4,2 GB a fost copiat pe un SSD în 8,1 pe un procesor Core i5 cu 16 GB RAM.
Compatibil cu Mac-urile si PC-urile Windows, este robust din punct de vedere tehnic, cu o clasificare IP55, ceea ce inseamna ca poate rezista foarte bine la apa. De asemenea, este rezistent la socuri.

Are o interfata USB-C si include atat USB-C la USB-C, cat si cablul USC-A la USB-C. Pretul pentru un model de 2TB este cu mult peste cele de 550 MB sau 1TB.

Seagate Game Drive 4TB

Seagate Game Drive 4TB

Acest tip de hard disk are doua versiuni: una de 2 TB si oa lata de 4 TB. Ambele versiuni sunt bune, iar cei carora le place sa se joace, nu trebuie sa-si faca probleme cu privire la spatiul de stocare pe un PS4

WD Black P10 5TB

WD Black P10 5TB 

Daca doriti un hard disk cu o capacitate de stocare mai mare, Xbox One, WD Black P10 5TB este alegerea perfecta. La fel de buna este si versiunea de 3 TB. De asemenea, vine cu un cod digital care va ofera posibilitatea de a juca timp de doua luni Microsoft Pass Ultimate. Este un mare avantaj pentru aceia care deja sunt membri ai acestui joc. Aceia care nu doresc sa beneficieze de acest joc timp de doua luni, pot achizitiona versiunea standard a hard disk-ului care costa mai putin si care functioneaza atat cu un PC, cat si cu un PS4. Poate furniza viteze de până la 130MBps.

Seagate Backup Plus Slim 2TB

Seagate Backup Plus Slim 2TB

Seagate Backup Plus Slim 2TB este una dintre cele mai compacte unitati non-SSD. Este disponibil in mai multe culori. Capacitatea de stocare poate varia de la 1TB la 5TB, insa cele de capacitate mai mare sunt mai voluminoase.

WD My Passport Ultra USB-C

WD My Passport Ultra USB-C

Acest model mai nou ofera o conexiune USB-C, ceea ce inseamna ca are cea mai recenta si cea mai mare viteza de conectare pentru Mac-uri si PC-uri. Aceia care nu au USB-C pe computer, Western Digital adauga si un adaptor USB-A la USB-C. in acest fel va fi functional pe orice model.

RavPower Mini External SSD

RavPower Mini External SSD

Pentru aceia care doresc sa economiseasca mai multi bani pe un mini SSD de 1TB, RavPower Mini External SSD are un pret destul de mic fata de marci precum SanDisk, Western Digital, Samsung si multe altele. Poate oferi viteze de transfer de date de pana la 540MBps.

WD My Book 8TB (pentru Mac or Windows PCs)

WD My Book 8TB (pentru Mac or Windows PCs) 

Unitatea WD My Book poate avea o capacitate de stocare de pana la 14TB, insa varianta de 8TB este cea mai buna oferind un pret destul de avantajos.

LaCie Rugged USB-C 5TB Portable HDD

LaCie Rugged USB-C 5TB Portable HDD
Dupa ce Seagate a achizitionat LaCie in urma cu cativa ani, LaCie a devenit brandul premium al companiei, acest model de 5TB putand fi folosit de mai multi utilizatori, inclusiv de ce de la CNET.

Utilizeaza o interfata USB-C, este compatibila cu PC-urile Mac si Windows si este rezistenta atat la apa, cat si la socuri. Un Thunderbolt de 4TB cu versiune USB-C este disponibil pentru Mac-urile echipate cu Thunderbolt la un pret mai ridicat.

[saswp-reviews-form]