Tech

Gigantii tehnologiei au raspuns timp de sase ore intrebarilor politicienilor

Gigantii tehnologiei au raspuns timp de sase ore intrebarilor politicienilor august 13, 2020
Gigantii-tehnologiei-au-raspuns-timp-de-sase-ore-intrebarilor-politicienilor

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai si Tim Cook au raspuns timp de nici mai mult nici mai putin de sase ore intrebarilor politicienilor.

Gigantii internetului au avut parte de o zi destul de grea

Capii internetului mentionati mai sus in articolul nostru au avut de infruntat o zi destul de grea, acestia fiind nevoiti ca timp de sase ore sa raspunda la toate intrebarile pe care politicienii le-au adresat.

Cei patru antreprenori au aparut in fata Comisiei Juridice a Camerei Reprezentantilor din America, iar intrebarile pe care acestia le-au primit nu au fost deloc simple.

Acuzatiile au fost acele de comportament monopolist, dar chiar si asa, cei patru au facut fata cu brio situatiei.

Din cauza numeroaselor restrictii impuse de situatia cu care ne confruntam cu totii, si anume pandemia de COVID, cei 4 CEO au participat la o videoconferinta pentru a putea raspunde tuturor intrebarilor care le-au fost adresate, intalnirea lor in privat nefiind posibila.

Inca de la inceputul videoconferintei, majoritatea intrebarilor au fost indreptate in directia lui Mark Zuckerberg, Cook, si Pichai. Prima intrebare pentru Bezos a venit abia dupa 90 de minute de la inceperea videoconferintei, timp in care acesta s-a cam plictisit si a consumat alune.

Bezos este cel mai bogat om al planetei, iar videoconferinta se pare ca nu a fost intocmai pe placul sau. Tim Cook a tinut sa precizeze faptul ca Apple este cumva in urma competitorilor directi, ceea ce inseamna ca nu mai detine o pozitie dominanta.

Mai mult decat atat, acesta a afirmat ca politica AppStore este oarecum impartiala fata de dezvoltatorii de aplicatii.

Intrebarile au fost destul de incomode

Pe de alta parte, Pichai a raspuns intrebarilor care i s-au adresat si care erau legate de colaborarea cu China, in ceea ce priveste proiectele dezvoltate de Google impreuna cu armata americana.

Acesta a mentionat ca Google nu ofera absolut nici un serviciu chinezilor. In plus, a negat in totalitate si acuzatiile care i s-au adus privind alterarea rezultatelor motorului de cautare.

Jeff Bezos a negat si el vehement acuzatiile cum ca ar fi utilizat in interes propriu toate informatiile partenerilor Amazon, cum ca aceasta companie ar fi oferit spre vanzare numeroase produse contrafacute.

Bezos a admis ca Amazon a oferit de fapt produsele la pret de dumping. A tinut sa mentioneze si faptul ca va verifica cu foarte mare atentie acuzatiile aduse, si ca ulterior va lua masurile necesare.

In ceea ce priveste seriile de intrebari adresate lui Mark Zuckerberg, acesta a explicat cu lux de amanunte ca atat achizitiile Whatsapp cat si achizitiile Instagram au fost realizate cu acordul Comisiei Federale de Comert.

Se pare ca Facebook nu a incercat niciodata in absolut nici un fel sa cloneze produsele competitorilor. Zuckerberg nu a recunoscut ca ar fi fortat in vreun fel anumiti competitori sa isi vanda efectiv produsele catre Facebook.

Evident ca dintr-o astfel de discutie nu aveau cum sa lipseasca nici incidentele, comisia fiind nevoita sa ia la un moment dat o pauza.

Feed-ul lui Bezos s-a intrerupt, timp in care intre republicani si democrati au luat nastere unele dispute legate de nepurtarea mastii.

Concluzia acestei audieri va fi oarecum rezumata de catre comisie, intr-un raport pe care aceasta il va crea ulterior si care va trebui sa stabileasca cu exactitate daca si cum gigantii au incalcat legislatia anti-monopol in vreun fel sau altul.

Donald Trump a venit cu acuzatii destul de serioase

Multi vad aceasta investigatie care tocmai ce a avut loc precum o presiune pusa pe presedintele Americii, Donald Trump, pe social media, acesta incercand astfel sa restranga puterea pe care a dobandit-o aceasta in ultimii ani.

Cu siguranta, acest lucru nu este unul greu de banuit, cu atat mai mult cu cat Trump a fost cel care a facut cele mai dure acuzatii la adresa gigantilor internetului.

Nu exista nici o indoiala ca internetul ne-a adus si inca ne aduce tuturor foarte multe beneficii, dar chiar si asa, nu putem spune ca nu are si unele impacte negative asupra societatii.

Donald Trump a spus in acuzatia sa ca cei patru giganti nu ar trebui sa cenzureze in vreun fel vocile americanilor, si ca se intampla multe lucruri rele.

Presedintele SUA a mai precizat si ca o mana de monopolisti din social media, extrem de puternici, controleaza o parte destul de mare din comunicarea publica si privata din America.

Indiferent de acuzatiile aduse, cei patru au reusit sa raspunda tuturor intrebarilor, sperand astfel ca au fost lamurite anumite aspecte extrem de importante.

Pe viitor, acestia vor continua sa stabilizeze cat mai bine situatiile complexe care vor mai urma.