Masini

Iată cum Devel Sixteen din Dubai ar putea ajunge la 320 MPH

Iată cum Devel Sixteen din Dubai ar putea ajunge la 320 MPH iulie 9, 2021
Quad-turbo-V16

Quad-turbo V16 Devel Sixteen este proiectat de Paolo Garella, inginerul SCG 003 și Apollo IE. Se numește Devel Sixteen, numele acestuia provenind din numărul de cilindri pe care îl deţine.

Prezentat la Salonul Auto de la Dubai, supercarul Devel Sixteen are o fişă tehnică foarte interesantă. Constructorii spun că acest model de supercar dezvoltă o putere de 5.000 CP datorită unui motor V16 şi poate să atingă o viteză maximă de 563 km/h.

Noul model de producție al Devel Sixteen are un corp realizat din fibră de carbon foarte ușor, dar şi foarte rezistent. Cercetarea, dar și dezvoltarea în aerodinamica mașinii au condus Devel Motors să depășească limitele industriei, obținând astfel o putere fără precedent și fără egal într-o mașină hiper de producție.

320 MPH este viteza maximă în mile pe oră pe care o suportă mașina. Aceasta este egală cu 515 kilometri pe oră. De fapt, modelul Sixteen este planificat să poată fi oferit în trei niveluri de putere: o versiune entry-level pentru 1,6 milioane de dolari cu 1.500 de cai putere, o variantă mai puternică pentru 1,8 milioane de dolari cu 3.000 CP și un range-topper cu 5.007 CP proiectat doar pentru cursele de tracțiune.

Versiunea de 3.000 CP este care ar trebui să atingă o viteză maximă de 320 mph, adică 515 km / h. La astfel de viteze și la astfel de niveluri de putere, aerodinamica și pierderile mecanice sunt cei mai mari dușmani ai inginerilor. De exemplu, aproximativ 500 CP din cei 3.000 CP ai vehiculului vor dispărea în transmisie, compania dezvoltând astfel o cutie de viteze specială cu dublu ambreiaj pentru a reduce pierderile.

Dar, înainte de a încerca viteza record, Devel ar trebui să construiască un prototip propriu-zis Sixteen. Acest lucru, potrivit lui Garella, ar trebui să se întâmple în următoarele 12-14 luni, cu ajutorul propriei sale companii, Manifattura Automobili Torino.  Și apoi, cel mai important este inginerul șef Paolo Garella.

Fostul șef al Pininfarina este cunoscut foarte mult pentru proiectarea mașinilor de curse ale lui Jim Glickenhaus și, mai recent, pentru lucrul la hipercarcul IE de 2,7 milioane de dolari alimentat de Apollo. În ceea ce privește acest ultim proiect, el a spus că va capăta o reputație în rândul oamenilor pentru toate aceste provocări.

V16 Devel Sixteen este alimentat de un turbo LS V8 construit de Steve Morris Engines şi reglat la 1500 de cai putere.  Paolo Garella doreşte să vadă un prototip Devel Sixteen funcțional în termen de 12-14 luni, proiectat și construit de compania sa Manifattura Automobili Torino.

Cea mai rapidă mașină rutieră din lume este fabricată de Christian von Koenigsegg, un inovator suedez. Deși nu a fost conceput pentru a atinge viteze maxime, Agera RS poate atinge 284,3 mph pe autostradă, folosind 1360 cai putere.

Din fericire, Devel are un al doilea plan bine pus la punct: un camion 6×6, care, la momentul actual, se află în stadiu de proiectare, dar care se va baza pe un Ford F-350 în producție.

Devel Sixteen deţine performanțe extreme și inițiază o nouă eră care nu a mai fost atinsă până acum. Un design distinctiv al acestei noi generații va da senzația de descoperire supremă a unui avion de luptă cu o putere care depășește orice mașină din lume.