Social Media

Modalităţi de repornire a telefoanelor şi tabletelor

Modalităţi de repornire a telefoanelor şi tabletelor iulie 8, 2021
Repornirea-telefoanelor-tablete

Atât telefoanele, cât şi tabletele cu sistem de operare Android sau iOS pot ajunge în situaţia de a nu mai porni. Dar, indiferent de dispozitivul pe care îl deţinem, există soluţii uşoare pentru remedierea acestei probleme.

Ca orice dispozitiv electronic care foloseşte un software, telefoanele, dar şi tabletele pot suferi anumite defecţiuni care pot duce la blocarea completă a acestora şi la imposibilitatea de a le reporni.

Cea mai des întâlnită situaţie este pe gadgeturile care utilizează atât sistemul de operare Android, cât şi iOS.

Vestea bună este că există câteva soluţii uşoare de repornire a dispozitivului fără a ajunge într-un service. Vestea mai puţin bună este că acest procedeu va duce la pierderea tuturor datelor stocate pe acel dispozitiv.

Pentru ca datele să nu se piardă de pe dispozitiv, recomandat este ca, înainte de orice procedeu, să se realizeze un backup pentru cele mai importante date. Un astfel de backup se poate realiza cu ajutorul unui serviciu de cloud. Acest serviciu de cloud este necesar pentru a nu se pierde definitive toate datele în caz de apariţie a unor probleme.

Repornirea unui telefon sau a unei tablete cu Android

Aceia care deţin un smartphone sau o tabletă care au sistemul de operare Android, trebuie să se asigure că dispozitivul este închis şi intră în Recovery Mode.

Acesta este un meniu asemănător cu BIOS-ul calculatorului care se poate accesa printr-o combinaţie între butoanele de pornire, home şi volum. Aceste trei butoane se apasă simultan timp de câteva secunde.

Insă, fiecare producător utlizează o combinaţie diferită pentru accesul în Recovery Mode. Această combinaţie trebuie căutată pe internet.

De exemplu, pentru a intra în Recovery Mode pe un Samsung Galaxy S5, se apasă simultan pe Volume Up, Home şi Power, iar în cazul dispozitivelor Nexus combinaţia este Volume Up, Volume Down şi Power.

Dacă combinaţia este folosită corect, accesul la meniul Recovery Mode este foarte uşor. Prin folosirea tastei pentru volum se selectează opţiunea “wipe data / factory reset” şi se confirmă acţiunea cu “Yes”.

După acest proces de restaurare telefonul sau tableta vor fi exact în starea în care a fost achiziţionat: fără aplicaţii, fişiere personale sau alte personalizări. Cu alte cuvinte, această funcţie este identică cu opţiunea factory Reset din meniul standard al Androidului.

Repornirea unui telefon sau a unei tablete cu iOS

Aceia care deţin un smartphone iPhone sau o tabletă iPad, problema este puţin mai complicată, deoarece este nevoie de un calculator, iTunes şi un cablu USB.

Pentru început se conectează dispozitivul la calculator prin intermediul cablului primit la achiziţionare, iar apoi se porneşte aplicaţia iTunes.

În acest moment se va ţine apăsat pe butonul Home al telefonului sau tabletei până când iTunes va detecta că dispozitivul a intrat în Recovery Mode. Acest process poate dura până la 30 de secunde.

Apoi se selectează Restore şi se aşteaptă ca iTunes să realizeze operaţiunea de reset care este identică cu cea de “Reset all settings” din meniul iOS.

Concluzii

Dacă totul a decurs bine, după efectuarea acestor paşi simpli dispozitivul ar trebui să fie iar funcţional, cu Android sau iOS.