Tech TV

Digi Group îşi doreşte reînnoirea acordului Viasat World în Ungaria și România

Digi Group îşi doreşte reînnoirea acordului Viasat World în Ungaria și România iulie 8, 2021
Parteneriat-Digi-Viasat

Pentru a-și muta portofoliul de canale în Ungaria și în România Digi Group a semnat un acord de reînnoire cu Viasat World.

Această nouă înțelegere va face ca Digi Group să poată purta în continuare toate canalele factuale și de divertisment Viasat World pe platformele digitale Digi TV, satelit și Digi Online, în Ungaria și România.

Lista completă a acestor canalelor include: Viasat Nature, Viasat History, Viasat Explore, Epic Drama și canalul de film TV1000 doar în România.

Această reînnoire reprezintă cea mai proaspătă prelungire a unei legături de aproape 20 de ani care datează din 2004. La momentul acela Viasat Explore a fost adăugat emisiunii TV românești Digi.

Benjamin Grouk, Senior Vice President Commercial and Operations la Viasat World a declarat că după realizarea unei audiențe loiale pentru canalele prin Digi TV în Ungaria și România, aceasta reînnoire este una foarte importantă.

Având un număr mare de abonamente la nivel naţional, această ofertă va permite îmbunătățirea calităţii acoperirii. Va putea oferi o calitate excelentă și un conținut deseori organizat pe gama populară de canale.

Sergey Buljak a declarat că, pentru Digi, oferirea unui serviciu de înaltă calitate abonaților acestuia, reprezintă o investiție atât în tehnologie, cât și de conținut. Acest lucru se datorează răspunsurilor la diversele preferințe: de la știri și sport la divertisment, filme și documentare.

In România, Digi este astăzi lider pe piața televiziunii prin cablu și al doilea operator din sectorul TV cu plată din Ungaria. Extinderea acordului de difuzare a canalelor Viasat World pe ambele piețe reprezintă o mare realizare.

Chiar dacă lucrurile stau bine între cele două companii, Epic Drama HD nu a fost introdus până acum în grila de televiziune digitală prin cablu Digi. Postul este disponibil în format HD în grilele altor operatori. Pe cablu, la Digi este disponibil doar în format SD.

Posturile Viasat disponibile în grilele Digi Romania, atât pe cablu digital, cât şi pe DTH sunt următoarele:

  • Epic Drama SD:cablu digital; Epic Drama HD:doar pe DTH;
  • Viasat Explore SD: cablu digital si DTH; Viasat Explore HD: doar cablu digital;
  • Viasat Nature SD: cablu digital si DTH; Viasat Nature HD: doar cablu digital;
  • Viasat History SD: cablu digital si DTH; Viasat History HD: doar cablu digital;
  • TV 1000: cablu digital si DTH;

Nu se ştie încă dacă vor aparea modificări în urma reînnoirii contractului. Dar, singura modificare pozitivă care ar putea fi realizată de Digi ar fi introducerea Epic Drama HD în grila de televiziune digitală prin cablu. Acest aspect nu a fost încă confirmat în comunicat, dar orice informaţie referitoare la acest aspect va fi comunicată.

In luna martie ultimul program introdus în grila de cablu digital RCS & RDS a fost Traditional TV HD. De curând a fost inclus şi postul de televiziune TVR 1 HD.

Aproximativ 6 milioane de abonați din cele două piețe vor avea posibilitatea de a se bucura de canalele Viasat History, Viasat Nature și Viasat Explore. Digi este un partener de lungă durată al Viasat World și reprezintă primul operator de televiziune care a preluat în oferta sa de pe piața românească canalul Viasat Explore.

S-a situat printre primii operatori care au lansat Epic Drama în Ungaria la începutul anului 2018.